Якщо любите мед, ймовірно, вже стикалися з тим, що ваші запаси солодких ласощів з часом з рідких перетворювалися в тверді, зазначають Патріоти України.
Звичайно, мед можна легко повернути в рідкий стан, але як не зруйнувати при цьому найбільш цінні речовини, що містяться в ньому? Відповідь на це питання найкраще знають ті, хто займається виробництвом меду, а тому давайте звернемося за порадою до досвідчених бджолярів.
Кристалізація меду — це не дефект, а властивість
Кристалізація (затвердіння) меду — явище цілком природне. Так що ніякого дефекту, не кажучи вже про привід для критики. Однак, незалежно від походження, будь-який вид меду повинен затвердіти протягом року, тобто кристалізуватися. Кристалізація викликається мікрочастинками (особливо пилком і різними кристалами), які діють як ядра, на яких ростуть кристали цукру. Так що кристалізований мед зовсім не означає, що виробник обдурив вас і замість меду продав цукор. До речі, варто зауважити, що деякі види меду кристалізуються швидко, а інші — тільки через деякий час.
Як правильно розчинити мед
Пастеризований мед розчиняти не потрібно
Пастеризований мед не такий привабливий за кольором як рідкий, але він також містить всі речовини, які надають меду привілейований стан. Такий мед швидко кристалізується, через що кристали цукру менші, ніж зазвичай. Пастеризований мед має характерний білий колір і пастоподібну консистенцію, що не змінюється з часом. Його дуже зручно намащувати на хліб, оскільки він не стікає з поверхні і не прилипає до пальців.
Наприклад, змочіть булку водою і поставте її в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин — скоринка знову стане хрусткою, а м’якуш — ніжним і м’яким, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Є ще простіший варіант: обгорніть хліб у вологу се...
Смартфони часто звинувачують у тому, що вони заважають зосередитися, проте нове дослідження, опубліковане у Frontiers in Computer Science, доводить, що люди відвертають увагу незалежно від наявності телефону поруч, передають Патріоти України. Експериме...