
Вчені з'ясували, що продукт харчування, який раніше вважався здоровим, насправді може погано впливати на мозок, викликати його згасання і шкодити клітинам. Про це пише Express.co, зазначають Патріоти України.
За висновками дослідників, рослинні олії, що містять незамінні жирні кислоти омега-6, можуть збільшувати ризик розвитку деменції - набутого недоумства, а також хвороби Альцгеймера, пошкоджуючи клітини мозку.
Продукти, що містять найвищі концентрації поживних речовин, це соєва олія, кукурудзяна олія, майонез, волоські горіхи, насіння соняшнику і мигдаль.
Вчені Інституту неврологічних захворювань Гладстона (США), з'ясували, що високий рівень арахідонової кислоти, жирної кислоти омега-6, пов'язаний зі змінами мозку, зазвичай зустрічаються у людей з хворобою Альцгеймера.
Результати, опубліковані в журналі Nature Neuroscience, показали, що занадто багато арахідонової кислоти може бути шкідливим для мозку.
Хоча результати підкреслюють можливу зв'язок між омега-6 і хворобою Альцгеймера, інші омега-жирні кислоти можуть мати протилежний вплив на мозок.
Наприклад, омега-3, можуть захистити мозок від зниження когнітивних функцій. Так, додавання в дієту омега-3 жирних кислот DHA запобігає проблемам з пам'яттю і зменшує запальні ефекти рафінованих продуктів.
Біла скатертина - символ елегантності на столі, особливо перед святами. Але навіть найакуратніші тканини з часом жовтіють або сіріють. Добра новина: існують прості домашні методи, які повертають скатертині її первісну чистоту та свіжість, передають Пат...
Кожна особистість, якою би вона не була, має певні вади чи слабкості, про які не хоче зізнаватися навіть сама собі. Ці недоліки можуть ускладнювати стосунки, перешкоджати особистісному зростанню або заважати досягненню поставлених цілей, передають Патр...