
Вчені з'ясували, що продукт харчування, який раніше вважався здоровим, насправді може погано впливати на мозок, викликати його згасання і шкодити клітинам. Про це пише Express.co, зазначають Патріоти України.
За висновками дослідників, рослинні олії, що містять незамінні жирні кислоти омега-6, можуть збільшувати ризик розвитку деменції - набутого недоумства, а також хвороби Альцгеймера, пошкоджуючи клітини мозку.
Продукти, що містять найвищі концентрації поживних речовин, це соєва олія, кукурудзяна олія, майонез, волоські горіхи, насіння соняшнику і мигдаль.
Вчені Інституту неврологічних захворювань Гладстона (США), з'ясували, що високий рівень арахідонової кислоти, жирної кислоти омега-6, пов'язаний зі змінами мозку, зазвичай зустрічаються у людей з хворобою Альцгеймера.
Результати, опубліковані в журналі Nature Neuroscience, показали, що занадто багато арахідонової кислоти може бути шкідливим для мозку.
Хоча результати підкреслюють можливу зв'язок між омега-6 і хворобою Альцгеймера, інші омега-жирні кислоти можуть мати протилежний вплив на мозок.
Наприклад, омега-3, можуть захистити мозок від зниження когнітивних функцій. Так, додавання в дієту омега-3 жирних кислот DHA запобігає проблемам з пам'яттю і зменшує запальні ефекти рафінованих продуктів.
Християни східного обряду 9 грудня за новим стилем (22 грудня за старим) відзначають зачаття Пресвятої Богородиці та згадують святу Анну, матір Діви Марії. У народному календарі - Анна Темна, Анна Зимова. За старих часів цього дня намагалися всіляко об...
Мокре волосся дуже вразливе. Більшість щоденних звичок після душу здаються безпечними, проте саме вони найчастіше спричиняють ламкість, тьмяність та пошкодження структури, передають Патріоти України. Фахівці наголошують: найпоширеніші помилки пов’язані...