Ці дві функції даремно витрачають заряд смартфона - скоріш за все, вони вам не потрібні

Часто буває так, що батарея смартфона розряджається до середини робочого дня. Багато хто думає, що причина криється в непридатному акумуляторі, але це не завжди той випадок. Часто "винуватцями" швидкого розряду є налаштування, велика частина з яких завжди включена, передають Патріоти України.

Якщо відрегулювати дві нічим не примітні настройки, батарея буде трохи довше тримати заряд. Тому від них рекомендується або повністю відмовитися, або на час, коли потрібно заощадити енергію.

Навряд чи хтось припускав, але одним з таких прихованих "пожирачів" є рівень гучності смартфона. Вся річ у тому, що гучний звук споживає більше енергії, ніж тихий звук, тому зменшення гучності звуку може зменшити енергоспоживання вашого смартфона.

Щоб зменшити або вимкнути гучність, скористайтеся спеціальними кнопками на бічній панелі телефону або перейдіть до "Налаштування" → "Звук" і відрегулюйте різні повзунки для гучності медіа, дзвінка, дзвінка та будильника.

Якщо ви хочете відключити тільки звук сповіщень або дзвінків, то перейдіть в налаштування "Сповіщення" і виберіть потрібну опцію.

Також рекомендується відключити або обмежити функціонал вібросигналу, який сповіщає про вхідні дзвінки та повідомлення. Тут теж все просто: щоб телефон завібрував, потрібне додаткове енергоспоживання від моторчика, який й створює вібрацію.

Тому, якщо ви часто отримуєте сповіщення або дзвінки, які викликають вібрацію, відключення цієї функції зможе скоротити енергоспоживання і збільшити час роботи вашого смартфона від одного заряду батареї.

Як вимкнути вібросигнал на смартфоні

  • Якщо у вас Android, знайдіть у налаштуваннях меню "Звуки та сповіщення". Деактивуйте повзунок, розташований навпроти пункту "Вібрація при виклику" / "Вібрація при сповіщенні".
  • На iOS можна за раз відключити всі вібросигнали. Для цього відкрийте "Параметри" → "Спеціальні можливості" →"Вібрація" і зніміть галочку поруч з цією опцією.

Зверніть увагу, що процедури можуть дещо відрізнятися залежно від моделі телефону та версії операційної системи.

Варто пам'ятати, що економія заряду батареї – це комплексний підхід. Щоб збільшити час роботи вашого пристрою від одного заряду, також рекомендується знизити яскравість екрана, включити режим економії енергії та закрити програми, що працюють у фоновому режимі. Водночас є ряд шкідливих звичок, які "вбивають" батарею смартфон – переконайтеся, що ви так не робите

Також важливо дотримуватися правила, що заряджати смартфон потрібно на певному відсотку, уникати повної зарядки до 100%. Більшість користувачів рідко звертають увагу на всі тонкощі процесу зарядки й від цього істотно вкорочують "життя" не тільки батареї, але і смартфона.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...