Ці секретики подарують ідеальний смак! Як посмажити печінку так, щоб вона була неймовірно смачною і м'якою

Хто не любить смачно поїсти? Проблема полягає лише в тому, що далеко не всі страви можна легко і швидко приготувати, та ще так, щоб вони були дійсно апетитними на вигляд і найголовніше - смачними, передають Патріоти України.

Взяти хоча б печінку: то вона занадто м'яка, то занадто жорстка, то суха, то взагалі незрозумілого смаку. А ще іноді у печінки проявляється характерний тільки для цього шматка м'яса присмак і запах. Що ж потрібно зробити, щоб печінка була смачною?

Відбити характерний смак і запах печінки — неможливо. Хтось реагує на нього абсолютно спокійно, інші переносити не можуть. Найкраще і єдине що можна зробити в останньому випадку — це пограти з поєднанням смакових відтінків, зробити так, щоб смак печінки гармонійно вплітався у смак і аромат інших страв та інгредієнтів. Неважливо, яка печінка: куряча, свиняча, яловича. Починається тут все безпосередньо з приправ.

Важливий правильний підбір спецій

Само собою, приправи можуть бути різні. Кращим вибором для яловичої та свинячої печінки стане розмарин. Конкретно до яловичої також можна сміливо застосовувати орегано, базилік, мускатний горіх. Не найгіршим вибором (хоча вже більше на любителя) стануть такі приправи, як чебрець і естрагон. Часник, перець і паприка, а також лимонна цедра можуть бути використані для всіх трьох видів печінки, проте краще всього поєднуються з свинячою і курячою. Правда свинячу печінку слід присипати приправами як можна сильніше, а от печінку птиці навпаки — як можна слабше.

Шматки не грубші за один сантиметр

Розібравшись з приправами, слід приділити свою увагу ще одному важливому моменту мистецтва приготування печінки. Це, звичайно ж, товщина нарізки. Скибочки повинні бути не грубші зі один сантиметр.

Печінка повинна лежати вільно

Смажиться будь-яка печінка виключно на добре розігрітій олії. Не забуваємо про те, щоб вмочити кожен шматок в борошно. При цьому не варто смажити багато шматків відразу, печінка повинна лежати на сковороді вільно.

Солимо в останній момент

Приправи до печінки додають тільки після того, як просмажиться одна сторона і шматок буде перевернутий на другу. Сіль додається на заключному етапі смаження.

Нарешті, обсмажену печінку можна протушкувати. Для цього рекомендується використовувати сметану або вершки. Приємного апетиту!

Джерело: Ukr.Media

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...