Медики розповіли про корисні властивості полуниці. Виявляється, ця ягода чудово допомагає зберегти ясність розуму. Це довели вчені лабораторії клітинної мікробіології ім. Салком у Ла-Хойя (штат Каліфорнія США), передають Патріоти України.
Вчені відзначили, що полуниця містить фізетін - речовину, здатну боротися з втратою пам'яті, при якій розвивається хвороба Альцгеймера. У ході експериментів також з'ясувалося, що саме полуниця уповільнює процес старіння на клітинному рівні.
Крім того, в полуниці містяться речовини антоціани - клас флавоноїдів, що благотворно діють на серцевий м'яз. Регулярне вживання цих ягід більш ніж на 30 відсотків знижує ризик розвитку серцевого нападу у жінок.
Ще в полуниці міститься пектин, який сприяє травленню і допомагає в боротьбі з поганим холестерином. Фолієва кислота і залізо, кальцій і фосфор, марганець і калій, якими також багата полуниця, не дадуть впасти духом, додадуть бадьорості, зміцнять імунну систему. Саме калію, що міститься в цих ягодах, гіпертоніки зобов'язані зниженням тиску.
Полуниця не протипоказана навіть діабетикам, тому що в ній дуже низький вміст цукру. Американські кінозірки, до речі, часто практикують полуничну дієту. Завдяки вмісту в полуниці вітамінів С, В і РР ця ягода зміцнює імунну, нервову і судинну системи. Володіючи сечогінним ефектом, вона знижує набряклість. Також полуниця корисна при очищенні кишечника.
Незамінна полуниця і для зору. Тільки одна порція ягід містить більше 50 мг вітаміну С, що відповідає половині щоденної норми для людини.
*** . Пелагія жила в III столітті, в Антіохії. Вона була неймовірно красива, працювала танцівницею і вела вільний спосіб життя. За красу її прозвали Маргарита, що в перекладі означає "перлина". . Одного разу до Сирії, на собор єпископів, приїхав єпис...
Багато хто замислюється, які продукти обов’язково потрібно мити після того, як ви принесли їх додому. З фруктами та овочами все здається очевидним. Але як бути з м’ясом, яйцями або упаковками продуктів? Експерти дають чіткі рекомендації, передають Патр...