Медики розповіли про корисні властивості полуниці. Виявляється, ця ягода чудово допомагає зберегти ясність розуму. Це довели вчені лабораторії клітинної мікробіології ім. Салком у Ла-Хойя (штат Каліфорнія США), передають Патріоти України.
Вчені відзначили, що полуниця містить фізетін - речовину, здатну боротися з втратою пам'яті, при якій розвивається хвороба Альцгеймера. У ході експериментів також з'ясувалося, що саме полуниця уповільнює процес старіння на клітинному рівні.
Крім того, в полуниці містяться речовини антоціани - клас флавоноїдів, що благотворно діють на серцевий м'яз. Регулярне вживання цих ягід більш ніж на 30 відсотків знижує ризик розвитку серцевого нападу у жінок.
Ще в полуниці міститься пектин, який сприяє травленню і допомагає в боротьбі з поганим холестерином. Фолієва кислота і залізо, кальцій і фосфор, марганець і калій, якими також багата полуниця, не дадуть впасти духом, додадуть бадьорості, зміцнять імунну систему. Саме калію, що міститься в цих ягодах, гіпертоніки зобов'язані зниженням тиску.
Полуниця не протипоказана навіть діабетикам, тому що в ній дуже низький вміст цукру. Американські кінозірки, до речі, часто практикують полуничну дієту. Завдяки вмісту в полуниці вітамінів С, В і РР ця ягода зміцнює імунну, нервову і судинну системи. Володіючи сечогінним ефектом, вона знижує набряклість. Також полуниця корисна при очищенні кишечника.
Незамінна полуниця і для зору. Тільки одна порція ягід містить більше 50 мг вітаміну С, що відповідає половині щоденної норми для людини.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...