Уповільнює старіння і не тільки: Медики пояснили, чому потрібно обов'язково їсти полуницю

Медики розповіли про корисні властивості полуниці. Виявляється, ця ягода чудово допомагає зберегти ясність розуму. Це довели вчені лабораторії клітинної мікробіології ім. Салком у Ла-Хойя (штат Каліфорнія США), передають Патріоти України.

Вчені відзначили, що полуниця містить фізетін - речовину, здатну боротися з втратою пам'яті, при якій розвивається хвороба Альцгеймера. У ході експериментів також з'ясувалося, що саме полуниця уповільнює процес старіння на клітинному рівні.

Крім того, в полуниці містяться речовини антоціани - клас флавоноїдів, що благотворно діють на серцевий м'яз. Регулярне вживання цих ягід більш ніж на 30 відсотків знижує ризик розвитку серцевого нападу у жінок.

Ще в полуниці міститься пектин, який сприяє травленню і допомагає в боротьбі з поганим холестерином. Фолієва кислота і залізо, кальцій і фосфор, марганець і калій, якими також багата полуниця, не дадуть впасти духом, додадуть бадьорості, зміцнять імунну систему. Саме калію, що міститься в цих ягодах, гіпертоніки зобов'язані зниженням тиску.

Полуниця не протипоказана навіть діабетикам, тому що в ній дуже низький вміст цукру. Американські кінозірки, до речі, часто практикують полуничну дієту. Завдяки вмісту в полуниці вітамінів С, В і РР ця ягода зміцнює імунну, нервову і судинну системи. Володіючи сечогінним ефектом, вона знижує набряклість. Також полуниця корисна при очищенні кишечника.

Незамінна полуниця і для зору. Тільки одна порція ягід містить більше 50 мг вітаміну С, що відповідає половині щоденної норми для людини.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...