
Натуральні добрива для полуниці, і перш за все, домашні препарати, корисні для здоров'я, екологічні й містять ряд легко і швидко засвоюваних поживних речовин, необхідних рослинам. Крім того, таке підживлення при регулярному внесенні значно зміцнює рослини, а часто й знижує їх сприйнятливість до хвороб, пише видання Zielonyo Grodek, передають Патріоти України.
Одним з найпростіших і легких у приготуванні природних препаратів для підгодівлі полуниці є гній, який являє собою зброджений розчин води та частин певної рослини (або інших органічних відходів). Його можна приготувати з різних рослин, але найчастіше для підгодівлі полуниці використовують кашку з кропиви або хвоща.
Гній з кропиви містить велику кількість азоту, а також калію, магнію, заліза, кальцію і кремнію та численні вітаміни. Підгодівля цією рідиною зміцнює рослини.
Щоб приготувати такий препарат, просто зберіть близько 1 кг свіжих частин кропиви (листя і стебла), помістіть їх у відро (бажано 10 літрів), залийте водою (краще дощовою) і поставте в тепле, навіть сонячне місце приблизно на 14 днів, щодня помішуючи для активізації бродіння. Відро краще поставити подалі, тому що в процесі бродіння можуть виникати не завжди приємні запахи.
Приблизно через 2−3 тижні препарат готовий до використання, але не забудьте розбавити його водою, наприклад у співвідношенні 1 л розчину на 10 л води. Найкраще підживлення проводити разом з поливом. Підгодовувати полуницю таким способом варто переважно до розвитку квіткових бруньок і після збору плодів, щоб зміцнити рослини.
Мабуть, немає людини, яка б не користувалася телефоном щодня. Хоча смартфони мають схожу форму, ми тримаємо їх по-різному. Цей інтуїтивний спосіб може багато розповісти про риси вашої особистості, передають Патріоти України. Ви гнучкі, адаптивні та ефе...
Інтернет повний дивовижних домашніх засобів. Один із них - бананова шкірка, яка може допомогти позбутися головного болю та напруги всього за 15 хвилин, передають Патріоти України. Банани багаті на калій, магній, вітамін B6 та антиоксиданти. Шкірка, хоч...