Варто включити до раціону! Кардіологиня перерахувала корисні для здоров'я серця продукти

Зберегти здоров'я серця допомагають активний спосіб життя, зниження стресу та особлива дієта, розповіла американська кардіологиня Елізабет Клодас. Корисні для здоров'я серця продукти вона перерахувала порталу Eat This, Not That!, передають Патріоти України.

Насамперед, розповіла вона, для здоров'я серця потрібні омега-3 жирні кислоти, що містяться в дикому рисі, сочевиці, шпинаті, білій квасолі, гарбузі, насінні чиа, волоському горіху, лососі, оселедці та яловичині.

"Омега-3 жирні кислоти мають протизапальну дію, злегка розріджують кров, що перешкоджає утворенню тромбів, знижує кров'яний тиск і допомагає підняти рівень хорошого холестерину", - розповіла Клодас.

Також, продовжила лікарка, здоров'я серця допоможуть зміцнити продукти з антиоксидантами – речовинами, які вміють знешкоджувати вільні радикали й таким чином перешкоджають старінню. Це, за словами Клодас, томати, апельсини, лохина, темний шоколад та зелений чай.

Крім того, зазначила Клодас, для здоров'я серця потрібні багаті на клітковину продукти, такі як колотий горох, листова капуста, насіння граната, насіння льону, в'ялений інжир, консервований гарбуз, банани, артишоки, подрібнений овес, перловка. Зрештою, розповіла кардіолог, серце зміцнює листова зелень.

Психологічний тест: Визначаємо, ким ви працювали у минулому житті

понеділок, 20 травень 2024, 9:12

Не можна заперечувати, що діяльність, з якою ми себе пов'язуємо, визначає і веде все наше життя, а також змінює нас самих. Тому все-таки обирати майбутню роботу потрібно з розумом і, головне, керуючись тим, що говорить ваше серце. . Пропонуємо вам дізн...

Перевірте себе! Наївність чи скептицизм: Тест у картинці визначить, наскільки ви довірливі

понеділок, 20 травень 2024, 8:12

Цей швидкий тест розроблений, щоб допомогти вам дізнатися більше про власну особистість в соціальному контексті. Все, що вам потрібно зробити, це подивитися на картинку. Ця психологічна вправа використовує принцип аналізу на основі сприйняття, щоб вияв...