Зберегти здоров'я серця допомагають активний спосіб життя, зниження стресу та особлива дієта, розповіла американська кардіологиня Елізабет Клодас. Корисні для здоров'я серця продукти вона перерахувала порталу Eat This, Not That!, передають Патріоти України.
Насамперед, розповіла вона, для здоров'я серця потрібні омега-3 жирні кислоти, що містяться в дикому рисі, сочевиці, шпинаті, білій квасолі, гарбузі, насінні чиа, волоському горіху, лососі, оселедці та яловичині.
"Омега-3 жирні кислоти мають протизапальну дію, злегка розріджують кров, що перешкоджає утворенню тромбів, знижує кров'яний тиск і допомагає підняти рівень хорошого холестерину", - розповіла Клодас.
Також, продовжила лікарка, здоров'я серця допоможуть зміцнити продукти з антиоксидантами – речовинами, які вміють знешкоджувати вільні радикали й таким чином перешкоджають старінню. Це, за словами Клодас, томати, апельсини, лохина, темний шоколад та зелений чай.
Крім того, зазначила Клодас, для здоров'я серця потрібні багаті на клітковину продукти, такі як колотий горох, листова капуста, насіння граната, насіння льону, в'ялений інжир, консервований гарбуз, банани, артишоки, подрібнений овес, перловка. Зрештою, розповіла кардіолог, серце зміцнює листова зелень.
Яблука з кісточками можна їсти, але варто пам'ятати, що насіння яблук містить амигдалін — сполуку, яка в організмі може перетворюватися на ціаністий водень (отруту). Однак для того, щоб це стало небезпечним, потрібно з'їсти дуже велику кількість насінн...
Кольорова система маркування, яка використовується на професійних кухнях, створена для того, щоб уникнути забруднення продуктів через їхнє перекриття, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Наприклад, червона дошка призначена для м'яса, синя —...