Варто знати! Чому не можна розряджати батарею телефона до нуля

Під час відключень електроенергії, які знов почастішали в Україні через варварські обстріли російських окупантів, часом доводиться розряджати батареї гаджетів до нуля. Але наскільки це безпечно робити у тих же смартфонах, передають Патріоти України.

Існує поширена думка, що повна розрядка негативно впливає на стан батареї телефона і з часом може вивести її з ладу. Чи так це, з’ясовувало видання NV.

Практично всі сучасні смартфони мають незнімні акумулятори, тому замінити зіпсовану деталь не так просто, як хотілось би – для цього доведеться звертатись у сервіс і платити чималі гроші. Часом співставні з витратами на новий пристрій. Саме тому експерти радять дбати про акумулятор з моменту покупки пристрою. І ось п’ять причин, тому така турбота починається з недопущення повної його розрядки.

Технічні обмеження літій-іонних акумуляторів

Переважна більшість акумуляторів у сучасних смартфонів вироблені за літій-іонною технологією. Вони найкраще працюють в межах рівня заряду від 20% до 80%. Часта повна розрядка перевантажує акумулятор і негативно впливає на його ємність та ефективність використання заряду.

Продуктивність акумулятора

Оптимальну роботу смартфону з адекватним функціонуванням всіх його систем та додатків можна забезпечити тільки за достатнього рівня заряду. Якщо смартфон розряджений до менш ніж 15%, він переходить в режим економії, зупиняє деякі процеси і це може призводити до порушень його нормальної роботи. А ще до збоїв у налаштуваннях. Проте часом так буває, що зарядити вчасно телефон не виходить. В такому разі не порушуйте режим економії і використовуйте майже розряджений гаджет дуже обережно.

Втрата і пошкодження даних

Занадто низький заряд акумулятора смартфону може призвести до ще одного неприємного наслідку – втрати та пошкодження ваших даних. Наприклад, файл чи документ, над яким ви працювали в момент вимкнення пристрою, точно не збережуться. Так само подібний інцидент може призвести до порушення функціональності програми, які ви використовували.

Екстрені ситуації

В умовах тривалих відключень мати заряджений телефон – це ще й фактор безпеки. Повністю розряджений гаджет не принесе вам жодної користі, якщо ви опинитесь у небезпечній ситуації чи потребуватимете допомоги. Тому, якщо не знаєте, коли відновиться електропостачання, постарайтесь максимально економити заряд.

Зайві цикли перезаряджання

Будь-який акумулятор не розрахований на вічну роботу – він має наперед закладену певну кількість циклів заряджання, після яких починає деградувати. Регулярна розрядка до нуля прискорює цей процес. Таким чином ви суттєво наближаєте остаточний знос акумулятора

Варто знати! Чому не можна розряджати батарею телефона до нуля

неділя, 1 вересень 2024, 14:00

Під час відключень електроенергії, які знов почастішали в Україні через варварські обстріли російських окупантів, часом доводиться розряджати батареї гаджетів до нуля. Але наскільки це безпечно робити у тих же смартфонах, передають Патріоти України. Іс...

А ви це знали? Як помідори корисніші - червоні чи жовті

неділя, 1 вересень 2024, 13:00

Крім різниці в кольорі червоні та жовті помідори відрізняються складом, а кожен сорт має свої унікальні переваги, пише ТСН, передають Патріоти України.