Варто знати: Які секрети дозволять випічці довго залишатися свіжою та м’якою

Не кожна господиня може похвалитися тим, що її випічка здатна зберігатися кілька днів без втрати якості, передають Патріоти України.

Часом уже наступного дня пироги та булочки здаються далеко не такими м’якими, як того хотілося б. Однак, деякі хитрощі допоможуть виправити цю проблему.

Борошно, крохмаль та маргарин

Борошно прийнято брати максимально якісне: продукт має бути найвищого гатунку від перевіреного виробника. У такому разі шанси на те, що випічка довго залишиться м’якою, суттєво підвищуються.

Також потрібно в процесі готування використовувати крохмаль: лише одна ложка продукту здатна позбавити борошняні вироби від черствості.

Секретний інгредієнт

Мало хто знає про те, що в тісто варто додати невелику кількість меду. Усього однієї ложки буде достатньо для того, щоб позитивно вплинути на випічку.

У такому випадку варто трохи зменшити кількість цукру, щоб вироби не вийшли занадто нудними.

Житнє борошно

Невелика кількість житнього борошна також не дає булочкам стати твердими дуже швидко. Схожий ефект дає манка при введенні крупи в тісто для оладок.

Мінералка

Це стосується випічки, яка готується на молоці, приблизно п’яту частину рідини слід замінити звичайною питною газованою водою. Завдяки цьому компоненту вироби також вийдуть неймовірно пишними.

Джерело: ПростоВей

Це може здивувати! Чи справді алкоголь покращує сон

середа, 5 лютий 2025, 13:00

Алкоголь має здатність розслабляти, тому багато людей вважає, що він допомагає заснути. Особливо це стосується людей, які впродовж дня чимало стресують, передають Патріоти України з посиланням на УП. Однак вчені кажуть, що це – самообман. Насправді алк...

Ви могли це не знати! Названо приховані можливості Windows, що зекономлять вам час

середа, 5 лютий 2025, 11:45

У Windows крім стандартних функцій є низка прихованих інструментів, що допомагають економити час і збільшують продуктивність. Віртуальні робочі столи, ефективне перемикання між вікнами, контроль пам’яті та інші корисні функції – все це можна використов...