Кулінар пропонує рецепти смачних вареників у піст.

У меню кожної української родини обов'язково є вареники. Ми вже звикли до вареників із м'ясом, сиром, картоплею та печінкою. А от вареники із гарбузом, яблуками чи квасолею - смакували не всі. Тож пропонуємо у Великий піст побалувати себе цією смачною стравою від кулінара Світлани Матющенко, передають Патріоти України.
У піст тісто на вареники рекомендують робити на воді без використання яєць, а для начинки не використовувати м'ясо та субпродукти.
Тісто для вареників пісне
Інгредієнти:
• 0,5 кг борошна;
• 200 мл води;
• 2 столові ложки олії;
• дрібка солі.
Приготування:
У просіяне борошно додати сіль, влити воду і олію і замісити досить круте тісто. Готове тісто накрити і залишити відпочити на 1 годину.
Заварне тісто
Інгредієнти:
• 2 склянки борошна;
• 1 склянка води;
• 2 столові ложки олії;
• дрібка солі.
Приготування:
Просіяне борошно всипати в миску, зробити в центрі поглиблення, додати сіль і олію, а потім, постійно помішуючи борошно ложкою, влити окріп. Продовжувати вимішувати тісто ложкою, а коли воно трохи охолоне, закінчити заміс руками.
Начинки
- Начинка із картоплі з цибулею
Інгредієнти:
• 5 картоплин;
• 2 цибулини;
• олія;
• сіль.
Приготування:
Подрібнену цибулю підсмажити на олії до рум'яного кольору. Картоплю відварити в підсоленій воді, розім'яти в пюре, додати цибулю і добре вимішати.
- Начинка з квасолі з грибами
Інгредієнти:
• 200 г грибів;
• 200 г квасолі;
• 1 цибулина;
• 2 столові ложки олії;
• 1 чайна ложка меленого коріандру;
• 0,5 чайної ложки меленого кмину;
• 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю;
• сіль.
Приготування:
Квасолю попередньо замочити, далі відварити і зробити з неї пюре. Порізану дрібно цибулю підсмажити на олії, додати нарізані невеликими шматочками гриби, посолити, приправити спеціями і тушкувати до повного випаровування рідини. Готову підсмажку з'єднати з квасоляним пюре і добре вимішати.
- Начинка з квашеної капусти
Інгредієнти:
• 0,5 кг квашеної капусти;
• 2 цибулини;
• 2 столові ложки олії;
• 0,5 чайної ложки цукру;
• чорний мелений перець;
• сіль.
Приготування:
Капусту відтиснути від розсолу, додати її до підсмаженої на пательні цибулі, злегка присолити, поперчити і довести до готовності.
Інгредієнти:
• 250 г гарбуза;
• 2 столові ложки цукру;
• 2 столові ложки олії.
Приготування:
Очищений гарбуз натерти на крупній тертці і тушкувати на олії з додаванням цукру до м'якості.
Інгредієнти:
• 3 яблука;
• 2 столові ложки цукру;
• 0,5 чайної ложки меленої кориці;
• сік 1 лимона.
Приготування:
Очищені яблука подрібнити, полити соком лимона, додати цукор, корицю і перемішати.
Якщо ви хочете отримати врожай соковитих та хрустких огірочків, які потім будете лише встигати маринувати, то зробіть підживлення на хлібній заквасці. Дуже легко зробити, потім треба полити і чекати на збір зелених красунчиків, передають Патріоти Украї...
На відміну від собак, які цілком очевидно можуть розуміти окремі слова людської мови, коти залишаються тваринами дещо відчуженими. Беручи пухнастика додому, ми готуємось до того, що тепер це ми житимемо за його правилами, бо це ж кіт – йому особливо ні...