Кулінар пропонує рецепти смачних вареників у піст.
У меню кожної української родини обов'язково є вареники. Ми вже звикли до вареників із м'ясом, сиром, картоплею та печінкою. А от вареники із гарбузом, яблуками чи квасолею - смакували не всі. Тож пропонуємо у Великий піст побалувати себе цією смачною стравою від кулінара Світлани Матющенко, передають Патріоти України.
У піст тісто на вареники рекомендують робити на воді без використання яєць, а для начинки не використовувати м'ясо та субпродукти.
Тісто для вареників пісне
Інгредієнти:
• 0,5 кг борошна;
• 200 мл води;
• 2 столові ложки олії;
• дрібка солі.
Приготування:
У просіяне борошно додати сіль, влити воду і олію і замісити досить круте тісто. Готове тісто накрити і залишити відпочити на 1 годину.
Заварне тісто
Інгредієнти:
• 2 склянки борошна;
• 1 склянка води;
• 2 столові ложки олії;
• дрібка солі.
Приготування:
Просіяне борошно всипати в миску, зробити в центрі поглиблення, додати сіль і олію, а потім, постійно помішуючи борошно ложкою, влити окріп. Продовжувати вимішувати тісто ложкою, а коли воно трохи охолоне, закінчити заміс руками.
Начинки
- Начинка із картоплі з цибулею
Інгредієнти:
• 5 картоплин;
• 2 цибулини;
• олія;
• сіль.
Приготування:
Подрібнену цибулю підсмажити на олії до рум'яного кольору. Картоплю відварити в підсоленій воді, розім'яти в пюре, додати цибулю і добре вимішати.
- Начинка з квасолі з грибами
Інгредієнти:
• 200 г грибів;
• 200 г квасолі;
• 1 цибулина;
• 2 столові ложки олії;
• 1 чайна ложка меленого коріандру;
• 0,5 чайної ложки меленого кмину;
• 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю;
• сіль.
Приготування:
Квасолю попередньо замочити, далі відварити і зробити з неї пюре. Порізану дрібно цибулю підсмажити на олії, додати нарізані невеликими шматочками гриби, посолити, приправити спеціями і тушкувати до повного випаровування рідини. Готову підсмажку з'єднати з квасоляним пюре і добре вимішати.
- Начинка з квашеної капусти
Інгредієнти:
• 0,5 кг квашеної капусти;
• 2 цибулини;
• 2 столові ложки олії;
• 0,5 чайної ложки цукру;
• чорний мелений перець;
• сіль.
Приготування:
Капусту відтиснути від розсолу, додати її до підсмаженої на пательні цибулі, злегка присолити, поперчити і довести до готовності.
Інгредієнти:
• 250 г гарбуза;
• 2 столові ложки цукру;
• 2 столові ложки олії.
Приготування:
Очищений гарбуз натерти на крупній тертці і тушкувати на олії з додаванням цукру до м'якості.
Інгредієнти:
• 3 яблука;
• 2 столові ложки цукру;
• 0,5 чайної ложки меленої кориці;
• сік 1 лимона.
Приготування:
Очищені яблука подрібнити, полити соком лимона, додати цукор, корицю і перемішати.
Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...
Православне свято 22 листопада за новим календарем (5 грудня за старим) - день пам'яті святителя Прокопія, який володів даром чудотворення і привів у християнську віру чимало людей (У народі - Прокоп'єв день, - Патріоти України). Українські віряни тако...