Все дуже просто! Як позбутися від вологості і цвілі у ванній - ці поради вам точно допоможуть

Ванна кімната часто стає тим місцем у квартирі, де зберігається підвищена вологість. Згодом через зайву вологу там з'являються бактерії, неприємний запах, цвіль і грибки, передають Патріоти України.

Як не допустити зайвої вологи у ванній кімнаті та зберегти це приміщення в кращому вигляді – читайте нижче. Грибки, бактерії, цвіль і постійна вологість – дуже небезпечні для здоров'я людини. Вони можуть викликати алергію або проблеми з легенями. Тому потрібно позбавлятися від цих явищ якомога швидше.

Вентиляція

У старих будинках і квартирах у ванній відсутня нормальна вентиляція. Так буває, якщо решітка сильно забита пилом і циркуляція повітря майже відсутня. Перевірити це не так вже й складно. Візьміть сірник або запальничку, запаліть біля решітки. Якщо полум'я нахилилося на 45 градусів, то з вентиляцією все відмінно.

Якщо ні, значить потрібно знімати грати вентиляційного отвору і ретельно їх помити з будь-яким миючим засобом. Можна додатково встановити систему вентиляції з кнопкою включення. Вона вставляється на місце решітки та включається тоді, коли потрібно швидко прибрати вологу. Наприклад, після прийому душу.

Провітрювання

Для ванної кімнати має велике значення і часте провітрювання. Можна залишати двері у ванну неповністю закритою - на пару см між порогом і дверима. Це дозволить часто провітрювати приміщення. При можливості та в разі потреби, можна відкривати вікна і двері у ванну на оранку. Так волога піде набагато швидше.

Якщо житло знаходиться поруч з дорогою або промисловою ділянкою, то можна встановити невеликий кондиціонер, який буде підсушувати повітря і підтримувати необхідну температуру в приміщенні. Можна встановити на вікна спеціальну кватирку - альпійську. Вона дозволяє провітрювати, але при цьому допомагає уникнути протягу.

Не сушіть білизну у ванній

Сушка білизни у ванній кімнаті - одна з причин постійної підвищеної вологості. Мокрі речі варто розвішувати на вулиці, або на балконі. Як варіант - ставте сушку для білизни в коридорі, будь-якому приміщенні, де сухо. Це додасть свіжості тому приміщенню, де занадто сухе повітря.

Також можна придбати спеціальну сушильну машину. Ще один нюанс - не вішайте вологі рушники після використання на гачок. Спочатку їх потрібно обов'язково просушити.

Радіатор (сушка у ванній)

Наявність радіатора у ванній кімнаті допомагає осушити повітря. Його можна використовувати для сушіння рушників. Але найважливіше - він прибирає конденсат з усіх поверхонь. Розміри та параметри варто підбирати індивідуально, під конкретне приміщення.

Хороші труби

Сантехніка не може служити вічно і приходить в непридатність з роками. Можуть з'явитися місця витоків. Зазвичай пошкоджуються місця підключення сантехніки та стики між трубами.

Постійні протікання призводять до появи затхлого запах, вогкості та цвілі. Є ризик, що трубу одного разу прорве і ви влаштуєте потоп. А вогкість після потопу виводити доведеться потім місяцями. Не чекайте, поки проблема вистрілить у вас у ванній фонтаном. Раз на рік запрошуйте сантехніка і перевіряйте всі труби. Якщо щось викликає підозру - проводьте ремонт або міняйте труби.

Це може здивувати! Відомий психіатр назвав разючу відмінність між успішними людьми та невдахами

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:58

Психіатр, доктор медичних наук, професор Олег Чабан стверджує, що відмінність між успішними людьми та невдахами можна розгледіти вже в роботі мозку. Як не дивно, але мозок успішної людини менш активний, ніж мозок людини з низьким рівнем IQ, передають ...

TerraHome: премиум мебель и аксессуары для вашего уюта на открытом воздухе

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:53

Жизнь на открытом воздухе становится всё более привлекательной, особенно когда речь идет о красиво оформленном пространстве. Компания TerraHome представляет собой воплощение роскошной и функциональной мебели для тех, кто ценит комфорт и стиль даже на с...