Все дуже просто! Як відрізнити якісний плавлений сир від підробки

У 1911 році у Швейцарії винайшли плавлені сири. Це сталося, коли до фондю додали солі та лимонної кислоти і побачили, що воно перестало черствіти. Таким чином робота сироварів стала практично безвідходною.

Але, в останні 10-15 років технологія виробництва плавлених сирів значно змінилась, і тепер на полицях магазинів постійно можна зустріти сирні продукти. Вони коштують значно дешевше, а їх смак та структура сильно відрізняється від натуральних. Прот, тележурналіст Костянтин Грубич у Facebook стверджує, що краще взагалі не купувати сир, аніж заміняти його на сирний продукт. Він також розповів, як зрозуміти, що ви придбали дійсно якісний молочний продукт.Так, наприклад, експертка з якості продуктів Олена Сидоренко стверджує, що у сирному продукті міститься багато крохмалю, який робить товар щільнішим. За рахунок такого ефекту сир не матиме правильної консистенції та розвалюватиметься буквально на очах.

Існує ще один спосіб дізнатись, чи ви придбали натуральний сир. Покладіть шматок на хліб та відправте до мікрохвильової печі на одну хвилину. Якщо сир дійсно якійсний, від рівномірно розплавиться, вкриється жирними плямами та розвіє приємний аромат. А ось сирний продукт практично немає запаху і не плавиться.

Також шмат продукту можна розрізати. Якщо ви побачите рівномірну консистенцію на зрізі, то перед вами справжній плавлений сир. А ось в разі появи порожнин знайте – ви придбали підробку. Справжній плавлений сир ніколи не кришиться і його можна розминати як пластилін. З кожним рухом він ставатиме ще м’якшим і не втратить однорідної консистенції.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.