Все дуже просто! Як відрізнити якісний плавлений сир від підробки

У 1911 році у Швейцарії винайшли плавлені сири. Це сталося, коли до фондю додали солі та лимонної кислоти і побачили, що воно перестало черствіти. Таким чином робота сироварів стала практично безвідходною.

Але, в останні 10-15 років технологія виробництва плавлених сирів значно змінилась, і тепер на полицях магазинів постійно можна зустріти сирні продукти. Вони коштують значно дешевше, а їх смак та структура сильно відрізняється від натуральних. Прот, тележурналіст Костянтин Грубич у Facebook стверджує, що краще взагалі не купувати сир, аніж заміняти його на сирний продукт. Він також розповів, як зрозуміти, що ви придбали дійсно якісний молочний продукт.Так, наприклад, експертка з якості продуктів Олена Сидоренко стверджує, що у сирному продукті міститься багато крохмалю, який робить товар щільнішим. За рахунок такого ефекту сир не матиме правильної консистенції та розвалюватиметься буквально на очах.

Існує ще один спосіб дізнатись, чи ви придбали натуральний сир. Покладіть шматок на хліб та відправте до мікрохвильової печі на одну хвилину. Якщо сир дійсно якійсний, від рівномірно розплавиться, вкриється жирними плямами та розвіє приємний аромат. А ось сирний продукт практично немає запаху і не плавиться.

Також шмат продукту можна розрізати. Якщо ви побачите рівномірну консистенцію на зрізі, то перед вами справжній плавлений сир. А ось в разі появи порожнин знайте – ви придбали підробку. Справжній плавлений сир ніколи не кришиться і його можна розминати як пластилін. З кожним рухом він ставатиме ще м’якшим і не втратить однорідної консистенції.

Це може здивувати! ТОП- 8 здорових продуктів, які можуть бути токсичними

п’ятниця, 31 січень 2025, 18:50

Здорове харчування – важлива складова нашого життя, яка допомагає підтримувати фізичну форму та запобігати хворобам. Проте навіть найкорисніші продукти можуть становити небезпеку для здоров'я, якщо їх неправильно вживати або готувати, передають Патріот...

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...