Підвищений рівень холестерину може лякати, але невеликі зміни у звичках допоможуть його знизити. А тому замість того, щоб зосереджуватися на обмеженні продуктів, краще сконцентруйтеся на покращенні якості раціону загалом, передають Патріоти України.
Здорові звички, інтегровані у щоденне життя, з часом стають природними та не потребують постійних зусиль. Як сформувати раціон із повноцінних продуктів, багатих на клітковину та корисні жири, розповіли в Eat This, Not That.
Обирайте цільні продукти
Людям з високим рівнем холестерину варто уникати деяких продуктів, але основний фокус краще робити на корисних цільних продуктах. Наповніть раціон овочами, фруктами, горіхами, насінням, авокадо та оливковою олією. Крім того, додайте жирну рибу, для підтримки здоров'я серця. Ці продукти допомагають покращити рівень ліпідів у крові та загальний стан здоров’я.
Вживайте вівсянку
Овес та вівсянка багаті клітковиною бета-глюканом, що допомагає знизити холестерин і підтримує здоров’я кишечника. Такі злаки також покращують контроль над вагою та інсуліном. Приготуйте вівсянку на сніданок, оскільки це простий спосіб збільшити споживання клітковини та підтримати серце.
Уникайте обробленої їжі та доданого цукру
Щоб знизити рівень холестерину, дотримуйтесь раціону з цілісної їжі та мінімізуйте доданий цукор і оброблені продукти. Пам'ятайте, що саме високий рівень цукру в сучасному харчуванні є основним фактором ризику для серця. Замість солодощів і випічки обирайте корисні альтернативи, щоб підтримувати здоров’я та вагу у нормі.
Їжте кавун
Кавун містить лікопін, який допомагає знизити "поганий" холестерин та підвищити "хороший". Це ідеальна літня закуска для зволоження, яка легко доповнює будь-який пікнік чи барбекю.
Вживайте ягоди
Ягоди — це природний спосіб підтримати здоров’я серця, адже вони знижують рівень "поганого" холестерину. Навіть заморожені ягоди зберігають поживні властивості та часто доступніші за свіжі. Додавайте їх до смузі, каші чи йогурту для щоденного покращення свого здоров’я.
Американська бортпровідниця Шер Кіллоу з Далласа, яка вже шість років працює в авіації, закликала пасажирів припинити носити один популярний предмет гардеробу на борту. За її словами, це не лише негігієнічно, а й потенційно небезпечно - можна підхопити...
Те, що ми їмо, має набагато більший вплив на наше психічне самопочуття, ніж може здаватися на перший погляд. Сучасні дослідження доводять тісний зв’язок між харчуванням і тривожністю, передають Патріоти України. Деякі продукти здатні знижувати рівень с...