Ви будете вражені! Подушка може містити цвіль... і до мільйона кліщів, навіть якщо видається чистою

Подушка може містити цвіль і до мільйона кліщів та бактерій

Експерти рекомендують прати подушки для сну кожні три-шість місяців, оскільки вони є небезпечними джерелами бруду та плісняви. Способи утримувати спальню в чистоті назвали виданню Newsweek експерт з якості повітря Майкл Рубіно та ведуча подкасту "Запитайте прибиральника" Анджела Браун, передають Патріоти України.

Рубіно розповів, що у звичайній подушці можуть жити спори цвілі, до мільйона кліщів, а також мікотоксини, які спричиняють алергію та інші неприємні реакції організму. Крім того, за його словами, через дотик зі шкірою та попадання слини у подушці часто розмножуються бактерії.

«Для зростання цвілі необхідні дві основні речі: їжа та волога. Матеріал подушок, клітини шкіри та інші органічні речовини є гарним живильним середовищем. Щодо вологості, то піт, слина, пролиті рідини створюють ідеальні умови для розмноження плісняви», — попередив експерт з якості повітря.

Анджела Браун додала, що змінна наволочка на якийсь час захищає подушку від шкідливих для людини організмів, проте щоб утримувати предмет для сну в чистоті, його слід прати один раз на три-шість місяців.

За її словами, пухові, пір'яні та синтетичні подушки можна прати в машині в холодній чи теплій воді. Подушки з ефектом пам'яті вона рекомендувала промивати мильним розчином за допомогою губки з мікрофібри. Після цього подушку слід акуратно віджати та просушити на відкритому повітрі або в приміщенні, що добре провітрюється, уникаючи попадання прямих сонячних променів. Якщо ж з'явилася пліснява, спеціалістка з прибирання порадила позбутися подушки.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.