Ви будете здивовані! Дієтолог назвала 4 продукти-"вбивці" зайвого холестерину в організмі

Здорове харчування та підбірка правильних продуктів, які закривають всі потреби в корисних компонентах для нашого організму, це щоденна праця, яку важко виконувати, не знаючи, на чому саме слід робити акцент, передають Патріоти України.

Дієтологиня Аруша Неконам назвала найкращі 4 продукти, здатні знищувати надлишки холестерину в організмі. Вони допомагають засвоїти "зайве" та знижують ризик виникнення проблем з печінкою. Як відомо, при наявності надлишків, холестерин накопичується саме в цьому органі, пише Express.

До топ-4 продуктів "вбивць" холестерину увійшли:

  • Лосось;
  • квасоля;
  • бобові;
  • ягоди.
"Завдяки ним печінка вимиває зайвий холестерин з організму", - каже Аруша.

Також корисно буде збільшити вживання продуктів, багатих на клітковину. Одним з лідерів цією категорії Аруша назвала кукурудзу.

Також у списку багатіїв на клітковину є:

  • Сочевиця;
  • квасоля;
  • брокколі;
  • авокадо;
  • яблука.

Додаткова корисна порада - збільшити у своєму раціоні продукти, відомі високим вмістом ненасичених жирів. Багато хто знає, що цією особливістю відомі різновиди горіхів. Але у боротьби з холестерином стане у пригоді не тільки перекус мигдалем, арахісом тощо.

Від чого отримати більше ненасичених жирів, не враховуючи горіхів:

  • Від насіння соняшнику;
  • з гарбузового насіння;
  • від "друга" гарної фігури - кунжута;
  • з кукурудзи;
  • з насінин льону.

Але цього геть не вдосталь, щоб позбавитися від проблеми підвищеного рівня холестерину. Слід також з розумом скоротити вживання смаколиків, багатих саме насиченими жирами. В топі: вершкове масло, топлене масло, сир, вершки, шоколад, морозиво, кокосовий крем.

Також замість цукру ліпше використовувати мед, якщо бажаєте трохи підсолодити для себе страви, каже Аруша. Від цього можна додатково виграти.

"Мед у сирому вигляді містить антиоксиданти, які здатні знизити у вашому організмі рівень ЛПНЩ (ліпопротеїнів низької щільності) та підвищити рівень ЛПВЩ (ліпопротеїнів високої щільності), потенційно знижуючи загальний ризик серцево-судинних захворювань", - резюмувала дієтологиня.

А ви це знали? Чому не можна купатися у холодному душі у спеку

п’ятниця, 27 червень 2025, 12:05

У спекотні дні багато хто мріє про момент, коли опиниться вдома і зможе стати під струмені холодного душу. Однак вчені застерігають – такий спосіб освіжитись може бути не тільки шкідливим, але й становити неабияку небезпеку, передають Патріоти України....

Ці продукти продовжують життя! Що варто їсти для зміцнення здоров’я та профілактики хвороб

п’ятниця, 27 червень 2025, 10:59

Здоров’я – найцінніший ресурс, який потребує щоденної уваги. Харчування відіграє ключову роль у підтримці доброго самопочуття, профілактиці хвороб і навіть у боротьбі з серйозними захворюваннями. Видання зібрало список накорисніших продуктів, які зміцн...