Ви будете здивовані! ТОП-5 міфів про літню спеку, від якої не врятує холодний душ

В Україні триває спекотна погода. І в умовах високих температур дуже важливо знати, як зберегти прохолоду, передають Патріоти України.

Однак більшість людей вірять поширеним міфам щодо того, як боротися зі спекою. Чи допоможе охолодитися холодний душ і чи дійсно варто утриматися від вживання гарячих напоїв спекотного літа, розповідає OBOZ.UA.

Міф 1: вживання чаю та кави призведе до перегріву

Насправді ця поширена думка є абсолютно хибною: вживання гарячих чаю або кави на сонці не призведе до перегрівання. Наукові дослідження доводять: незалежно від температури напою тіло людини підтримує постійну температуру. Тож вживання будь-якої рідини, незалежно від її температури, допомагає зберігати вологу в організмі, що дуже важливо у спекотну погоду.

Міф 2: холодний душ допоможе охолодитися

На перший погляд, використання холодного душу для охолодження тіла у спеку є логічним. Однак насправді цей спосіб призведе до протилежного бажаному результату. Холодна вода "обдурює" ваше тіло, що воно є холоднішим, ніж насправді. А відтак ви менше пітнієте.

Однак потовиділення – це природний механізм охолодження тіла, тому у сильну спеку робота цього механізму є надзвичайно важливою.

Цікаво, що теплий душ та вологі ганчірки допоможуть надовше зберегти полегшення від спеки.

Міф 3: кондиціонери можуть викликати хворобу

Досить поширеним є міф про те, що кондиціонери є "розплідником" бактерій легіонели, які потенційно можуть призвести до захворювань. Однак спеціалісти Setpoint 22 зруйнували цей міф, підтвердивши, що за правильного обслуговування кондиціонери абсолютно безпечні. А ймовірність заразитися "хворобою легіонерів", що би не писали у ЗМІ, є мікроскопічно малою.

А ось те, що кондиціонери є чудовим засобом зберегти прохолоду влітку – доконаний факт.

Міф 4: чим менше одягу на людині – тим менше вона потерпає від спеки

Роздягатися у спекотну погоду є далеко не настільки хорошою ідеєю, як вважають багато людей. Важливо, не скільки одягу на людині, а який він. Аби менше потерпати від спеки – обирайте легкий, дихаючий, просторий і світлий одяг.

Крім того, дуже важливо не піддавати чутливу або пошкоджену сонцем шкіру прямому впливу сонячних променів, щоб уникнути погіршення пошкоджень.

Міф 5: улітку краще спати без ковдри

Насправді ковдра допомагає тілу ефективно підтримувати температуру. Однак важливо вибрати правилььний матеріал. Аби сон був міцним та комфортним, слід зупинити вибір на постільній білизні з бавовни або льону: ці матеріали добре зберігають прохолоду.

Зараз здається дикістю! У СРСР жінки масово висвітлювали волосся небезпечним засобом, через який можна облисіти

понеділок, 22 липень 2024, 9:20

Радянські жінки не могли дозволити собі якісний догляд за шкірою та волоссям. Повсюди був жахливий дефіцит, а деякі товари можна було дістати лише "по блату", через знайомих чи перекупників, передають Патріоти України. Бажання мати гарний вигляд примат...

Усі будуть у захваті! Багатошаровий вершковий десерт за 10 хвилин

понеділок, 22 липень 2024, 9:14

Забудьте ті рецепти, в яких треба довго і нудно щось випікати, міксувати, охолоджувати по кілька годин. Смачний десерт може бути простим та доступним. Та й особливих кондитерських навичок можна не мати, щоб його приготувати, передають Патріоти України....