Ви будете здивовані! Учені з’ясували, чим небезпечне носіння фітнес-браслетів

Вчені з Льєзького університету в Бельгії встановили, що використання фітнес-браслетів і смартгодинників для відстеження своєї фізичної активності та загального стану здоров’я може бути згубним для психіки. Результати дослідження опубліковані в Journal of Consumer Affairs, передають Патріоти України.

У дослідженні взяли участь 30 осіб, які активно використовують фітнес-браслети та додатки для відстеження своєї фізичної активності та загального стану здоров’я. Піддослідні переслідували різні цілі – від зниження ваги до підвищення продуктивності до формування здорових звичок.

Рівень залученості користувачів у використання пристроїв значно варіювався. У деяких респондентів спостерігалося зростання інтересу до трекерів, який пізніше став стабільним, тоді як в інших прагнення з часом знижувалося після початкового ентузіазму. Однак найбільш тривожним стало те, що серед загальної кількості добровольців сформувалася група користувачів, у яких захоплення здоровим способом життя переросло в одержимість.

Ці люди витрачали надмірно багато часу і зусиль на вивчення даних про своє здоров’я і прагнули до досягнення «ідеальних» показників рухливості. За словами вчених, така поведінка негативно позначалася на загальному стані здоров’я – стрес від надмірної уваги до даних відігравав ключову роль у погіршенні самопочуття.

Користувачі почали сприймати інформацію від трекерів як вірогідну, ігноруючи можливі помилки у вимірах. Це викликало нав’язливе прагнення якнайшвидше досягти певних медичних і фітнес-цілей, що, всупереч початковій меті, шкодило їхньому добробуту.

Ви будете здивовані, як все просто! Нове дослідження виявило ефективний спосіб схуднути

вівторок, 8 жовтень 2024, 23:10

Дослідження, проведене Барселонським інститутом глобальної охорони здоров’я (ISGlobal), засвідчило, що більш тривале нічне голодування та ранній сніданок можуть сприяти підтримці здорової ваги та зниженню індексу маси тіла (ІМТ), передають Патріоти Укр...

Це справді працює! Названо найефективніший засіб від плісняви на вікнах

вівторок, 8 жовтень 2024, 22:10

Восени в багатьох квартирах і будинках починають пітніти вікна. А це загрожує появою плісняви, передають Патріоти України. Непривабливі чорні плями цвілі не лише мають неестетичний вигляд, але й можуть загрожувати вашому здоров'ю. Цвіль починає з'являт...