Забудете про магазинні соки та газовані води: Як приготувати домашній лимонад

Нарешті літо, тож можна відзначити це традиційним охолоджувальним напоєм. Спробувавши один раз цей лимонад, наступні рази ви будете готувати тільки великими порціями та не будете визнавати іншого, впевнена кулінарка Вікторія Ісаєнко. За її рецептом вийде близько 10 літрів напою, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

апельсини — 4 шт.

лимон — 1 шт.

цукор — 1 кг

вода питна — 9 л.

Приготування

Апельсини і лимон покласти в морозилку на ніч (мінімально на 8−10 год.). Занурити їх на кілька секунд в окріп, порізати на шматочки та пропустити через м"ясорубку. Прокручену масу залити 3 л холодної питної води. Періодично помішувати. Через 15−20 хв. процідити через сито (залишки фруктів можете викинути, або зробити з них варення). Цукор розчинити у 2 л теплої води. Додати сироп до відфільтрованого настою, долити ще решту 4 л води і дати настоятися 1 годину. Перелити в пляшки, зберігати в холодильнику. За бажанням можна подавати з гілочкою м"яти.

Може бути отрутою! Названо небезпечну рибу, яку продають в українських магазинах

вівторок, 20 травень 2025, 18:48

На полицях українських супермаркетів можна знайти чимало видів риби - замороженої, копченої, солоної. Але мало хто знає, що деякі з них можуть бути небезпечними для здоров’я. РБК-Україна (проект Styler) розповідає, яка риба може бути справжньою отрутою...

Господиням на замітку! Фахівці розповіли, як часто потрібно мити холодильник

вівторок, 20 травень 2025, 18:22

Холодильник відіграє ключову роль у щоденному побуті, адже саме в ньому зберігаються продукти, термін придатності яких завдяки належним умовам значно подовжується. Щоб прилад залишався ефективним і надійним, він потребує регулярного та дбайливого догля...