Забудете про магазинні соки та газовані води: Як приготувати домашній лимонад

Нарешті літо, тож можна відзначити це традиційним охолоджувальним напоєм. Спробувавши один раз цей лимонад, наступні рази ви будете готувати тільки великими порціями та не будете визнавати іншого, впевнена кулінарка Вікторія Ісаєнко. За її рецептом вийде близько 10 літрів напою, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

апельсини — 4 шт.

лимон — 1 шт.

цукор — 1 кг

вода питна — 9 л.

Приготування

Апельсини і лимон покласти в морозилку на ніч (мінімально на 8−10 год.). Занурити їх на кілька секунд в окріп, порізати на шматочки та пропустити через м"ясорубку. Прокручену масу залити 3 л холодної питної води. Періодично помішувати. Через 15−20 хв. процідити через сито (залишки фруктів можете викинути, або зробити з них варення). Цукор розчинити у 2 л теплої води. Додати сироп до відфільтрованого настою, долити ще решту 4 л води і дати настоятися 1 годину. Перелити в пляшки, зберігати в холодильнику. За бажанням можна подавати з гілочкою м"яти.

Названо фрукт, який омолоджує судини та покращує зір - їжте його на сніданок

субота, 12 липень 2025, 18:35

Мангó зазвичай асоціюється з тропічними смузі або десертами, однак цей фрукт заслуговує на набагато більше. Дослідження підтверджують: регулярне вживання манго позитивно впливає на роботу серця та судин, допомагає знизити артеріальний тиск і рівень хол...

Їжте щодня: ТОП-5 найпотужніших антиоксидантів для здоров’я та молодості

субота, 12 липень 2025, 18:05

Антиоксиданти - це природні сполуки, які нейтралізують вільні радикали, захищаючи наші клітини від пошкоджень. Надлишок вільних радикалів може спричинити запалення, передчасне старіння та розвиток хронічних хвороб, таких як серцево-судинні захворювання...