Забудьте про наліт та жовтизну! Як без "хімії" відбілити сидіння унітазу

У ванній кімнаті та туалеті накопичується багато бактерій, тому їхньому прибиранню потрібно приділяти особливу увагу. Однією з найпоширеніших проблем є наліт та жовтизна на сидіння унітазу. Але з нею можна впоратися без дорогої "хімії", передають Патріоти України.

У матеріалі Sovkusom підказано два методи, які ефективно допоможуть впоратися із забрудненнями та повернуть вам колишню білизну. Потрібно лише кілька народних засобів.

Чим відчистити сидіння унітазу від жовтизни

Столовий оцет

Цей простий і універсальний засіб чудово впорається з різними забрудненнями і навіть очистить сантехніку від нальоту, іржі та жовтих плям. Насамперед, зніміть сидіння від самого унітазу, а потім приготуйте розчин.

  • Візьміть оцет і змішайте його з водою у співвідношенні 1:1:
  • змочіть у розчині кілька паперових рушників, покладіть їх на забруднені місця і зверху на них розпорошіть оцтовий розчин, щоб вони стали мокрими;
  • залиште їх так на одну годину.
  • після закінчення відведеного часу приберіть рушники та змийте залишки оцту чистою водою.

Лимонний сік

Ще один засіб, який буде не менш ефективним у боротьбі з жовтизною на сидінні унітазу. Крім того, лимонна кислота відмінно дезінфікує інші поверхні .

  • візьміть кілька лимонів, видавіть сік, щоб вийшла одна склянка;
  • додайте туди кілька крапель будь-якої ефірної олії;
  • в ємність з розпилювачем перелийте отриманий розчин;
  • побризкайте сидіння унітазу і залиште так на 15 хвилин;
  • змийте чистою водою і витріть насухо.

Кава може вбивати! Кому категорично заборонено цей напій

четвер, 17 липень 2025, 23:10

Кава - улюблений напій багатьох людей, який бадьорить і допомагає прокинутися. Проте, незважаючи на корисні властивості, не всім варто вживати каву. Існує низка захворювань та станів, при яких від цієї популярної напої краще відмовитись або принаймні о...

Соя - продукт, якого бояться дарма: Чому її варто додати до раціону

четвер, 17 липень 2025, 19:05

Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...