
Кисломолочну продукцію вважають невід'ємною частиною здорового раціону, адже корисні кисломолочні бактерії сприятливо впливають на мікрофлору кишечника. При цьому фахівці звертають увагу, що не всі такі продукти однаково корисні. Про це розповіла лікар-дієтолог, кандидат медичних наук Дарина Русакова, передають Патріоти України.
Тому експерт склала рейтинг найшкідливішої кисломолочної продукції, і пояснила, які продукти слід виключити зі списку корисних для здоров'я. "Йогурти і сирки з різними добавками і наповнювачами лікар відносить до десертних страв, таким як солодощі. Річ у тому, що в них більше вуглеводів, ніж в натуральному йогурті та сирку.
"Звичайно, цукор може як нашкодити фігурі, так і погіршити всмоктування кальцію, тому що чим більше цукру в молочній продукції, тим кальцій з неї буде засвоюватися гірше", - розповіла дієтолог.
Ще одні "сумнівні" кисломолочні продукти, які не особливо корисні для здоров'я, і якими краще не зловживати - знежирені. Так, для правильної консистенції в них часто додають крохмаль. За словами Русакової, зазвичай, щоб досягти необхідної консистенції, в знежирений йогурт додають крохмаль, тобто ті ж вуглеводи.
"Маложирні продукти з великою кількістю крохмалю не дають насичення, а, навпаки, можуть підвищувати рівень глюкози в крові. Таким продуктом і не насититися, і дуже складно схуднути", - говорить кандидат медичних наук.
Сметану дієтолог рекомендує вибирати жирністю 10-15%, а ось з жирністю 25-30% - краще відмовитися, тому що це дуже важкий продукт для перетравлення, для підшлункової залози та для печінки. На думку лікаря, не існує одного найкориснішого кисломолочного продукту. Для повноцінного раціону слід чергувати різні продукти з цієї групи, щоб можна було досягти максимум ефекту для здоров'я.
Бажання з’їсти щось солоне може бути не просто звичкою, а сигналом від організму про певний дисбаланс. Лікарі пояснюють, що тяга до солоного часто свідчить про приховані проблеми або нестачу важливих речовин, передають Патріоти України. 1. Нестача натр...
Приготувати соковиті та м’які відбивні вдається не завжди. Часто замість апетитної страви виходить жорстке м’ясо, яке важко розрізати ножем і зовсім не має насиченого смаку. Основна причина цього - типові помилки під час підготовки та обсмажування м’яс...