Збиратимете по 5 кг плодів із куща! ТОП-7 "золотих" правил вирощування томатів

Городники, які займаються вирощуванням на ділянках помідорів, використовують різноманітні підживлення для збільшення майбутнього врожаю, передають Патріоти України.

А автори каналу «Дача. Сад та город» рекомендують дотримуватися сімох основних правил, які дозволят, як стверджується, збирати з куща по 3−5 кілограмів томатів.

1. При посадці розсади у лунку додавати 1 ст. ложку золи.

2. Через 12 днів після висадки провести азотне підживлення: 1 ст. ложку азотного добрива розвести у 10 л води. Під один кущ виливають по літру розчину. Також можна використовувати курячий послід (1:10) чи трав'яну бражку.

3. Якщо на кущі у 2 стебла, рекомендується залишати пасинок під першим суцвіттям. Всі інші пасинки прищипуються — має залишитися «пеньок» 1−2 см.

4. У червні поступово зрізається нижнє листя. Після появи зав'язей проводиться фосфорно-калійне підживлення: на 10 л води береться 10−15 г суперфосфату та 7−10 г сірчанокислого калію. Під кущ треба вилити по 1 літру добрива.

5. Наприкінці липня прищипуються верхівки (згори залишают 2−3 листки) і видаляються зайві суцвіття.

6. Під час наливу плодів для запобігання появі вершинної гнилі 2 рази треба обприскати кальцієвою селітрою (0,3% розчин) або розчином золи (1 л на 10 л води).

7. У серпні поливи мінімізують. Коли помідори побуріють, їх знімають — це збільшить урожай.

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті котлети без використання сала

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:15

Смачні котлети з риби приготувати дома дуже легко, передають Патріоти України. Це дієтична страва, яка прекрасно підходить на вечерю з будь-яким салатом та гарніром. Готують котлети з філе морської або річкової риби. Кожна з них має свій смак, тому кож...

Це така смакота! Як приготувати салат з картоплі за 5 хвилин

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

Салат з картоплі - це завжди смачне рішення використати овоч у новій інтерпретації. Існує понад 50 рецептів приготуванні з різноманітними інгредієнтами. Пропонуємо вам посмакувати салатом, приготування якого займе всього 5 хвилин. Швидко, смачно та дос...