Збиратимете по 5 кг плодів із куща! ТОП-7 "золотих" правил вирощування томатів

Городники, які займаються вирощуванням на ділянках помідорів, використовують різноманітні підживлення для збільшення майбутнього врожаю, передають Патріоти України.

А автори каналу «Дача. Сад та город» рекомендують дотримуватися сімох основних правил, які дозволят, як стверджується, збирати з куща по 3−5 кілограмів томатів.

1. При посадці розсади у лунку додавати 1 ст. ложку золи.

2. Через 12 днів після висадки провести азотне підживлення: 1 ст. ложку азотного добрива розвести у 10 л води. Під один кущ виливають по літру розчину. Також можна використовувати курячий послід (1:10) чи трав'яну бражку.

3. Якщо на кущі у 2 стебла, рекомендується залишати пасинок під першим суцвіттям. Всі інші пасинки прищипуються — має залишитися «пеньок» 1−2 см.

4. У червні поступово зрізається нижнє листя. Після появи зав'язей проводиться фосфорно-калійне підживлення: на 10 л води береться 10−15 г суперфосфату та 7−10 г сірчанокислого калію. Під кущ треба вилити по 1 літру добрива.

5. Наприкінці липня прищипуються верхівки (згори залишают 2−3 листки) і видаляються зайві суцвіття.

6. Під час наливу плодів для запобігання появі вершинної гнилі 2 рази треба обприскати кальцієвою селітрою (0,3% розчин) або розчином золи (1 л на 10 л води).

7. У серпні поливи мінімізують. Коли помідори побуріють, їх знімають — це збільшить урожай.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...