Золоте правило для усіх смартфонів: Коли варто ставити на зарядку та чи тримати до 100%

Попри стрімкий розвиток технологій, батареї смартфонів все ще залишаються їх ахілесовою п'ятою. І не важливо, чи ми говоримо про iPhone чи смартфони на базі Android від різноманітних виробників, рано чи пізно, яким би потужним не був акумулятор, він перестане триматими заряд навіть впродовж дня, передають Патріоти України.

Але існує золоте правило, яке дозволить продовжити життя батареї та зробити так, що ваш смартфон працюватиме довше. O

Чому батареї псуються?

Зазвичай, це відбувається через те, як користувач використовує свій гаджет, а також як його заряджає.

Встановлені додатки, кеш та інше залишкове сміття, налаштування, які ви робите та постійні сповіщення із різноманітних соцмереж та месенджерів – усе це збільшує навантаження на акумулятор і впливає на те, як він працюватиме з часом.

Але основна причина, звісно, у тому, що акумулятори смартфонів, як і всі інші батареї, з часом деградують і уже не можуть видавати ту саму кількість енергії.

Попри те, що термін служби батареї має становити від трьох до п'яти років або від 500 до 1000 циклів заряджання, уже на третій рік ваша батарея, швидше за все, працюватиме значно гірше, ніж нова.

Загалом же, для літій-іонних акумуляторів існують три фактори, які призводять до зносу: кількість циклів заряджання, температура роботи та вік.

Однак, навіть якщо ви просто правильно заряджатимете смартфон, ви зможете подовжити життя батареї.

Коли варто ставити смартфон на зарядку?

Золоте правило, якого варто дотримуватися усім – підтримувати рівень заряду акумулятора необхідно на рівні від 30% до 90% більшу частину часу.

Ви також можете дозаряджати смартфон, коли рівень заряду знизився нижче 50%, але його обов'язково потрібно вимкнути з розетки при досягенні 100% заряду.

Саме тому – залишати смартфон усю ніч на зарядці може бути не найкращою ідеєю. Особливо зважаючи на те, що саме заряджання від 80 до 100% впливає на те, як швидко старітиме літій-іонний акумулятор.

Разом із тим, повна зарядка до 100% не є аж такою критичною, просто не варто робити це постійно. Так само, як не варто допускати, щоб рівень заряду акумулятора опускався нижче 20%.

Треба всього чотири інгредієнти! Як приготувати домашній сир

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:12

Приготувати домашній сир вдома зможе кожна господиня. Це зовсім не складно. Всього 4 інгредієнти та 15 хв вашого часу - і на вашому столі буде ніжний і щільний сир, передають Патріоти України. Ось ці 4 інгредієнти:Молоко – 1 літрСіль – 1 ст. л.Яйця – 3...

Щоб пішло на користь: Топовий експерт назвав правильний час для першої чашки кави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:40

Багато людей практично живуть на кофеїні, часто навіть не найпалкіші кавомани хапаються за чайник зразу після пробудження або щоб побороти занепад сил після обіду. Видання Express пише, що пити каву відразу після сну то не найкраща ідея. Рекс Ісап, ген...