Комаровський пояснює, що існує кілька видів цукру, який ми отримуємо з харчовими продуктами – це глюкоза, фруктоза, лактоза. У молоці всіх ссавців, в тому числі і людини міститься саме лактоза – це вуглевод, що дає продукту знайомий солодкуватий присмак.
В організмі людини лактоза розщеплюється особливим ферментом, званим лактазою. Він найбільш активний у новонароджених, що харчуються молоком. Але з віком в організмі людини лактази стає все менше. І навіть деякі діти років 10-15 не можуть переносити молоко через відсутність цього ферменту. Саме для таких випадків і придумали безлактозне молоко.
«Бувають ситуації, коли дитина перенесла якусь гостру кишкову інфекцію, після чого у нього зменшується кількість вироблюваної лактази. І в період одужання бажано давати дитині безлактозне молоко», – навів приклад Євген Комаровський.
Лікар додав, що безлактозне молоко – це продукт для специфічних ситуацій. І для тих, хто може пити звичайне молоко, він не має ніяких переваг, та й коштує дорожче. При цьому лактоза – це дуже корисний нашому організму вуглевод. «Але оскільки безлактозне молоко коштує дорожче, то батьки вважають, що для їхньої дитини потрібно купувати саме такий продукт. Хоча в ньому немає головного корисного вуглеводу, який міститься в звичайному молоці. Тому робіть правильні висновки: якщо у вас немає непереносимості лактози – пийте звичайне молоко», – упевнений педіатр.
Надокучливі мухи - типова літня проблема, особливо на кухні. Але як виявилося, вам не потрібні аерозолі чи пастки - лише чайник з окропом і 10 секунд щодня, передають Патріоти України. Навіть якщо ви вчасно виносите сміття й прибираєте навколо фруктів,...
Ринок вживаних авто продовжує зростати, і покупці шукають якісні пропозиції. Щоб ваша машина швидко знайшла нового власника і принесла максимальний дохід, експерти Vertu Motors радять звернути увагу на п’ять ключових моментів, передають Патріоти Україн...