Зима в умовах війни: Якими речами варто запастися перед настанням холодів

Українські чиновники уже неодноразово попереджали, що зима 2022-2023 року в Україні буде однією з найважчих за останні три десятиліття. Через повномасштабне вторгнення РФ значна кількість українських домівок залишилася без опалення через близькість до бойових дій, а в зимову пору року ворог буде зацікавлений у зриві опалювального сезону, а тому активніше намагатиметься бити по об'єктах енергетичної інфраструктури нашої держави. Розповідаємо, як підготувати себе та свою домівку до зими в умовах війни та ризику залишитися без газо- та електропостачання, передають Патріоти України.

Опалення

Щоб бути готовим до перебоїв з постачанням комунальних послуг взимку, українцям необхідно обмежити житлову площу, щоб її було легше обігрівати. Власникам приватних будинків краще запастись генератором, паливом для нього, твердопаливним котлом та дровами. Жителям квартир варто задуматись про купівлю електричного обігрівача.

Одяг та взуття

Цього року вдома постійно потрібно мати під рукою теплий одяг та взуття. Окрім курток, запасіться теплими светрами, флісовими кофтами, по можливості термобілизною. Також, по можливості, завжди тримайте під рукою пухові туристичні речі, вони займають мало місця, легкі та добре гріють. У тривожну валізу обов'язково покладіть профольговане рятувальне одіяло.

Підготуйте теплу білизну (підштанники, термофутболки), краще шерстяну. Обов'язково запасіться теплими шкарпетками та рукавицями. В пригоді може стати й спальний мішок.

Продукти

Запасіться їжею тривалого зберігання, яка не псується при зберіганні поза холодильником. Зокрема це консерви, макарони та крупи. На екстрений випадок тримайте їжу, яку не потрібно готувати (консерви, сухофрукти, горіхи), а також запасіться газовим пальником та газовим балоном. Якщо є домашні тварини, то не забувайте подбати й про них. Необхідно зробити запаси корму, наповнювача та ліків.

Утеплення та освітлення житла

Заздалегідь подбайте про утеплення вікон. Заклейте усі щілини, через які до житла може потрапляти холодне повітря. Також за допомогою теплих пледів та ковдр можна не тільки ховатися та укутуватись, але й завішувати ними вікна для зменшення втрати тепла.Не забувайте підготувати достатню кількість свічок, батарейок, сірників, запальничок та ліхтариків. Газовий пальник та балон допоможуть не лише приготувати їсти, але й зігрітися.

Незвичайний тест! Те, як ви видавлюєте зубну пасту, розповість про ваш характер

четвер, 25 квітень 2024, 17:12

Ваші звички багато можуть розповісти про ваш характер. Цей цікавий тест розповість, наскільки ви імпульсивні, вперті, безтурботні чи артистичні, передають Патріоти України. Деталі. 1. Якщо ви видавлюєте пасту зверху, біля самого ковпачка, це означає, щ...

Треба лише кілька хвилин! Простий психологічний тест за картинкою розповість про вас усе

четвер, 25 квітень 2024, 16:14

Якщо ви хочете дізнатися більше про себе, пройдіть цей простий психологічний тест за картинкою. Подивіться на зображення і виберіть жінку найстаршого віку, передають Патріоти України. Деталі. Пам'ятайте, що значення має саме перше враження, тому довго ...