"Бронежилети, що поставляються в ЗСУ, пробиваються наскрізь під час намокання, але проблема не вирішується", - директор компанії "Балістика"

Фактично, за словами Олександра Довгого, "робота Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ за три роки була помножена на нуль".
Бронежилети не захищають після намокання? Ілюстрація: РБК.

Усі бронежилети, які поставлялися і поставляються в ЗСУ, пробиваються наскрізь у разі намокання протиуламкового бронепакету. Про це заявив директор компанії "Балістика" Олександр Довгий, передають Патріоти України.

"Ми не підіймали ґвалт з цього питання, тому що в проекті ТО на новий бронежилет, який уже третій рік розробляє ГУРСМЗ ЗСУ, цей недолік було враховано і була розписана методика його виявлення. Але між першим та другим туром виборів всі напрацювання були знищені та прийняті нові ТУ А01ХJ.29423-002:2019 від 17.04.2019 р. У цих ТО із 44 сторінок чітко прописаних вимог та конструкції залишилось лише 18 сторінок із зовсім іншим змістом та вимогами, які повністю прописані на вимогу монополіста ТЕМП-3000, про що свідчить їхня позиція на нараді та велика кількість листів скарг від них, щодо розробки ТУ на новий бронежилет. Фактично робота Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ за три роки була помножена на нуль", - написав він.

Довгий наголошує, що на нараді від 26 березня 2019 року робочою групою було ухвалено зовсім інший документ, що підтверджується протоколом наради №18 від 26 березня 2019 року. Крім того на сайті МО було розміщено проект документа ТУ А01ХJ.29423-002:2019. Однак, пише він, вже через 2 тижні без будь-якого обговорення з'явився зовсім новий документ, у якому немає вимог до вологостійкості, проте з'явився пункт який вимагає термостійкість 180 градусів з посиланням на стандарт, "який не має жодного стосунку до бронежилетів і в принципі навіть не модулює реальної ситуації, бо температура не сумісна з життям людини".

"Я розумію, що після першого туру зрадники та корупціонери почали тікати з човна та намагаються на останок під шумок виборів протягнути все, що можуть, але я маю надію, що президент Петро Порошенко та заступник секретаря РНБО України Сергій Кривонос не дадуть цьому відбутися. Бо за цим рішенням стоять життя та здоров'я всіх наших захисників", - резюмував Довгий.

тестова стаття з фокус.юа

середа, 8 травень 2024, 17:21

з https://focus.ua/uk/voennye-novosti/643725-zs-rf-zahopili-she-dva-naseleni-punkti-donechchini-i-prosuvayutsya-na-pivdni-deepstate-karta. RU. РОЗДІЛИ. МАТЕРІАЛИ. Підтримайте нас. ВОЄННИЙ ФОКУС РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА БИТВА ЗА ДОНБАС. Українські вій...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...