Чи знайдуть "заморожені" підрозділи СС? До розсекреченої нещодавно в Антарктиді бази Третього Рейху збирається експедиція

Американці відразу по закінченню Другої світової відправляли сюди військово-морську експедицію, котра не знайшовши відкритого супротиву гітлерівців, швидко втратила інтерес до регіону.

Занедбану військову базу в Антарктиді, сліди якої зафіксували не так давно за допомогою супутника, буде досліджувати група вчених з Австралії. Імовірно експедиція почнеться в кінці 2019 року і продовжиться до лютого 2020 року, поки не почнеться похолодання. Завдання вчених, як пише Explourer, буде перш за все підтвердити, що це саме військова база, оскільки поки це тільки припущення, зазначають Патріоти України.

Експедиція, пише видання, буде відправлена на кораблі, а також зможе використовувати легкий вертоліт для аерофотозйомки і перекидання невеликої (до 4-х чоловік) групи дослідників. Нагадаємо - у державному департаменті США історії військово-морського флоту відкрили архіви 60-річної давності, згідно з якими американський флот все-таки проводить дослідження покинутої військової бази в Антарктиді в 1946-49 роках. За словами джерела в департаменті, ці дані мали гриф секретності протягом 70 років. І хоча гриф секретності на них було накладено тільки на 60 років, дані просто «забули». Сама інформація в короткій версії скоро з'явиться в історичному розділі американського військового відомства.

Отже, згідно з архівної довідки, ВМС США в 1946-49 роках проводили пошук в Антарктиді німецької військової бази періоду Другої світової війни, згідно розвідданими, отриманими в кінці літа 1945 року. Сама база була мабуть знайдена, але виявилася повністю покинутої вже кілька років, хоча і мала склади палива, а також злітно-посадкову смугу для літаків. Також нібито був виявлений причал на узбережжі Землі Королеви Мод, з затопленим недалеко судном. Що це було за судно в довідці не уточнюється.

Дослідники хотіли почати експедицію на початку цього року, але не отримали дозволу. Зараз в принципі дозвіл буде ось-ось отримано, повідомив керівник групи дослідників. На думку Йона Фрідріксона, ініціатора експедиції, основна складність в зборі коштів і необхідних ресурсів для експедиції. Однак вже до літа ймовірно коштів буде достатньо, а корабель і вертоліт буде зафрахтований.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...