Нова формація ЗСУ: Що таке піхотно-єгерська бригада?

Нова для українців і незвичайна частина викликала значний інтерес у людей, що цікавляться військовою справою.

Нещодавно в мережі з'явилась інформація про формування у складі Збройних сил України 61-ї окремої піхотно-єгерської бригади. Така незвичайна частина викликала значний інтерес у людей, що цікавляться військовою справою, і ми спробували дізнатись хто ж таки ці єгері? Про це пише Український Мілітарний Портал, передають Патріоти України.

За більш детальною інформацією ми звернулись до представників частини, і взяли коротке інтерв'ю:

Чому виникла ідея сформувати вашу бригаду?

Ідея створення і розміщення на кордонах з Білоруссю частин ЗСУ виникла після того, як були проведені спільні російсько-білоруські навчання Запад-2017, які було сприйняті Україною і Заходом як демонстрація сили. Рельєф місцевості на більшості ділянок українсько-білоруського кордону це лісиста і болотиста, важкопрохідна для традиційних механізованих частин, місцевість, ведення бойових дій на якій має велику специфіку.

Багато в чому саме тому і було прийняте рішення про створення 61-ї піхотної єгерської бригади саме для ведення бойових дій в умовах лісисто-болотистої місцевості.

Білоруські військові під час навчань Запад-2017

В чому особливість піхотно-егерського зєднання?

Які задачі стоять перед ним? Які відмінності організаційно-штатної структури бригади від вже існуючих у ЗСУ мотопіхотних, механізованих та танкових?

Бригада призначена для вирішення основних оперативно-тактичних завдань, що стоять перед сухопутними військами, може діяти самостійно, спільно з частинами і підрозділами інших видів ЗСУ, а також у складі з’єднань. Піхотна єгерська бригада відрізняється від звичайних механізованих бригад більш високою ступеню бойової готовності, підвищеної мобільністю, маневреністю і вогневою потужністю. Вона комплектується особовим складом військової служби за контрактом. Весь особовий склад пройде спеціальну підготовку для дій в умовах лісисто-болотистої місцевості.

Яке озброєння та техніка планується для бригади?

Організаційно-штатна структура бригади подібна до мотопіхотної бригади, але передбачається підготовка піхотних єгерських рот до автономних дій, у тому числі рейдових дій в тилу противника. І тому в кожній роті нарощено вогневу потужність взводом вогневої підтримки та взводом 60-мм мінометів. Основним засобом пересування піхотних єгерських підрозділів є МТЛБ.

60-мм міномет планується мати на озброєнні піхотної єгерської бригади

Де буде розміщуватись бригада? Можливо планується розміщення підрозділів частини в різних ППД?

Територіально бригада розміщуватиметься в північній частині Житомирської області, для чого вже сьогодні ведуться проектно-кошторисні роботи і вже найближчим часом будуть підписані контракти на ремонт існуючих законсервованих військових містечок.

Залучення всієї бригади до виконання бойових завдань в районах ООС не передбачається, але можливе залучення окремих підрозділів до ООС з метою набуття бойового досвіду.

Чи є якісь особливі вимоги до бажаючих служити в бригаді? Кого в першу чергу ви хочете бачити у своїх лавах?

При комплектуванні бригади контрактниками, перевага надається тим військовослужбовцям, що мають досвід бойових дій. Також, при відборі особового складу, перевага надаватиметься колишнім мисливцям, лісникам, працівникам лісового господарства, а також військовослужбовцем ССО і військовим розвідникам.

Чи є особливі вимоги до стану здоров’я чи фізичної підготовки кандидатів для служби?

При відборі особового складу застосовуватимуться вимоги, умови і нормативи, в тому числі в питаннях фізичної підготовки, аналогічні вимогам для ССО.

Чи є можливість переводу у вашу бригаду з інших частин ЗСУ, чи інших збройних формувань?

Можливий також варіант переводу до бригади кандидатів з діючих частин ЗСУ, при успішній здачі тестів. Після формування та завершення бойового злагодження – бригада буде включена до сил постійної бойової готовності.

Чи встановлена (планується) додаткова надбавка до грошового забезпечення військовослужбовців піхотно-єгерської бригади?

З причини особливостей служби та розташування бригади в північних районах Житомирської області передбачається система числення терміну служби “рік за півтора”.

Як бажаючі проходити службу у вашій бригаді можуть зв’язатись з вами крім офіційної сторінки в Фейсбук (через військомат, або за телефоном представника кадрової служби)?

На цей час в бригаді відбуваються заходи комплектування особовим складом, отримання ОВТ та МТЗ. Ті, хто бажають спробувати себе в 61 бригаді повинні звернутися до військкоматів по місцю реєстрації, а діючі військовослужбовці – до відділів персоналу своїх частин. З повагою Командир 61 опєбр підполковник О. Бева

Автор MARINER

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...