"Підсмажте редис": Супрун розповіла, якими овочами краще замінити цибулю, яка стрімко подорожчала

За словами Уляни Супрун, авторитетних доказів того, що цибуля має виключні лікувальні властивості не існує, тому не варто засмучуватися, якщо не виходить вживати її регулярно.
Зелена цибуля і порей корисніші, ніж ріпчаста. Фото: соцмережі.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, якими продуктами можна замінити цибулю, яка так стрімко подорожчала, передають Патріоти України.

За словами медика, цибулю можна замінити не менше корисними і поживними продуктами. У ріпчастій цибулі мало вітамінів і мінералів. Значно корисніше їсти зелену цибулю і порей. Вони містять багато кемпферола. Це корисний для здоров'я судин флавоноїд, який зараз активно досліджують у зв'язку з потенційними протипухлинними властивостями. Кемпферола також багато в квасолі, молодих бобах, вині, малині, сухий гвоздиці і чорному чаї.
Лук корисний для печінки. Він знижує рівень цукру в крові, допомагає нормалізувати баланс ліпопротеїнів і зменшує запалення. Але тільки в разі поєднання зі здоровим збалансованим раціоном. Порівнянними і не такими антисоціальними продуктами можуть бути кріп, кориця, імбир, кінза і насіння коріандру.
Ще один варіант - посмажити редиску. У редисці, як і цибулі, також багато сірковмісних сполук. Вона може надати страві солодкої гіркоти і аромату. «Якщо вам дуже потрібно зробити паштет або щось пікантне ніжними, то тушкуйте замість цибулі багаті клітковиною і мінералами яблука, груші, або вже згадані пастернак або селеру», - пише Супрун.

Медик радить вживати цибулю тільки як частину збалансованого харчування, а не для лікування хвороб. За її словами, авторитетних доказів того, що цибуля має виключні лікувальні властивості не існує.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...