Росіяни у захваті: У Криму знайшли останки гігантського страуса, якому майже два мільйони років (фото)

За словами російських палеонтологів, птахів такого розміру ніколи не знаходили в Європі.

В окупованому Криму в районі траси «Таврида» палеонтологи знайшли величезну стегнову кістку, яка належала стародавньому птаху, що не літає, передають Патріоти України.

Як повідомляють російські ЗМІ, цікаву знахідку виявили під час розкопок в печері «Таврида», розташованої в Білогірському районі недалеко від однойменної траси. За інформацією вчених, це перша подібна знахідка в Європі.

Аналіз кістки довжиною 40 сантиметрів показав, що її вік становить від 1,5 мільйона до 1,8 мільйона років. Це дає можливість припускати, що ці птахи могли бути частиною місцевої дикої природи. Вчені вважають, що гігантські птахи могли бути цінним джерелом м'яса, кісток, пір'я і яєчної шкаралупи для перших поселенців, які потрапили в Європу близько 1,2 мільйона років тому. Про це йдеться в статті в Journal of Vertebrate Paleontology.

На думку вчених, висота птиці могла досягати близько 3,5 метра, а вага - 450 кілограмів, що в два рази більше ваги найбільшого вимерлого моа з Нової Зеландії, в три рази важче найбільшого з нині існуючих птахів (страуса).

За словами російських палеонтологів, птахів такого розміру ніколи не знаходили в Європі. Схожі кістки вчені знаходили в околицях грузинського міста Дманісі, де були знайдені поки найдавніші останки представників роду Homo за межами Африки. З цієї причини учені присвоїли своїй знахідці ім'я Pachystruthio dmanisensis, зазначаючи можливий зв'язок між цими регіонами Причорномор'я.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...