Тварин масово відправляють на забій: Волонтери б’ють на сполох через голодування коней (відео)

Призерка кінних змагань, унікальний альбінос на ім’я Казкова жадібно їсть пріле сіно. Нормального харчування вона не бачила вже кілька місяців.

Голодним коням доводиться їсти пріле сіно. Фото: скріншот з відео.

На українських конезаводах нічим годувати поголів'я – замість вівса тваринам засипають кукурудзу й пріле сіно. Волонтери стверджують, що коней через нестачу зерна масово відправляють на забій, передають Патріоти України.

Призерка кінних змагань, унікальний альбінос на ім’я Казкова жадібно їсть пріле сіно. Нормального харчування вона не бачила вже кілька місяців. Майже півроку кількасот коней на її заводі живуть впроголодь – залишки овса бережуть для племінних жеребців, а всім іншим лишається задовольнятись тим, що є. "Ну, ось тут ячмінь залишився", - кажуть працівники.

Замість вівса тваринам засипають кукурудзу й пріле сіно. Коней, за словами волонтерів, через нестачу зерна масово відправляють на забій. Сьогодні волонтери і представники племінних заводів вийшли на мітинг під кабмін.

Ветеринарний лікар Новомиколаївського кінного заводу наголошує, що раціон тварин має бути інакшим. "Мають вони отримувати овес. Мають вони їсти якісні висівки. Отримують, на жаль, ячмінь, кукурудзу. Вони харчуються, як свині", - каже Сніжана Паненко. Молода трава ще не виросла – на пасовищах коней зараз не прогодуєш. Робітники вигрібають залишки сіна, але зізнаються, що давати його не можна. Воно зопріло, однак вибору немає – коні їдять і його.

Долею тварин перейнялися волонтери, які вийшли на пікет і вимагають звільнити очільника дежпідприємства "Конярство України". Люди переконані, що коні голодують на всіх 14 українських заводах. "Немає їжі, нема вівса, а кінь без вівса – це не кінь", - пояснює Надія Слодзік. У міністерстві погоджуються, що коні виглядають не так, як треба, і держпідприємство таки потрібно реформувати, але пікетувальники начебто перебільшують і масового мору тварин немає. "Ситуація під контролем, коні в порядку, корма завезені, мору точно нема, дефіциту кормів нема", - каже представник міністерства АПК Ольга Трофімцева.

Пікетувальники з цим не згодні та дорікають, що "Конярству України" належить 45 тисяч гектарів землі. Ці території нібито орендують приватні підприємці, які мали б забезпечувати кормами кінні заводи. "Коли вони повинні забезпечити кормовою базу коней і заробітну плату людей, зараз виходить, що вони забрали все зерно, вивезли і немає ніякого забезпечення", - каже волонтер Тетяна Андрішина. Селекціонери тим часом у розпачі – напівголодні тварини не відповідають жодним нормам. Зараз ці коні не придатні не лише для іподромів, а й навіть подекуди й для приватних стаєнь. Таких віддаватимуть за безцінь, і добре, якщо не на м’ясокомбінат.

Джерело: ТСН.ua

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...