120 тисяч окупантів досі бунтують у наметах, нова хвиля мобілізації "потопить" РФ, - Жданов

Проведення нової хвилі мобілізації в РФ не врятує російський наступ в Україні. Друга хвиля "відловлювання" росіян на фронт більшою мірою спрацює проти самої країни-агресорки Росії, передають Патріоти України.

У російському війську зараз не можуть впоратися з половиною тих, кого вже встигли мобілізувати на війну – новобранці постійно бунтують через погане постачання, відсутність нормальної підготовки та інші причини. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов в інтерв’ю "Обозревателю".

За словами Жданова, нова хвиля мобілізації може остаточно поховати систему комплектування і поповнення втрат Росії. Головною причиною цього є корупція та крадійство у російській армії.

Система мобілізації в РФ здатна оформити призов 120 тисяч новобранців двічі на рік. Призовників "відловлюють" упродовж місяця або двох, ще місяць витрачають на те, щоб укомплектувати їх і відправити у військові частини. На більше ця система не здатна, каже Жданов.

"Нині вони набрали 240 тисяч замість 300 тисяч. 120 із них досі сидять у наметах на полігонах і постійно бунтують з приводу того, що у них погане постачання, занять ніхто не проводить тощо", – зазначає експерт.

Він наголосив, що українські військові уже вибили весь офіцерський склад збройних сил Росії. Тому навіть незрозуміло, хто ж навчатиме російських новобранців перед тим, які відправити їх на війну проти України.

"Курсанти, яких вони пришвидшеними випусками відправляють в офіцери і кидають на фронт? Це маячня. А якщо зараз військкомат разом із росгвардією продовжує відловлювати призовників і запихати в ті самі намети на полігонах, а зима виявилася не зовсім теплою, то там почнуться холодні та голодні бунти", – додав Жданов.

Закон про "іноагентів" не наближає Грузію до ЄС, - ​президент Європейської Ради

субота, 20 квітень 2024, 19:05

Президент Європейської Ради Шарль Мішель розкритикував грузинський закон про "іноагентів", заявивши, що його прийняття вплине на рішення про вступ Грузії до ЄС. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. "Я хочу чітко заявити: цей законопр...

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...