"23 числа ми отримали наказ": Полонений окупант із Криму розповів, як обстрілював мирних людей у Маріуполі

Зрадник з окупованого Росією Криму двічі у складі окупаційних військ їздив вбивати українців на материкову частину України. Перший раз він поїхав, бо їм сказали, що 26 лютого Україна збиралася напасти на РФ. Вдруге, каже зрадник, він написав відмову від "відрядження" в Україну, однак все одно поїхав на війну - і здійснив близько 400 мінометних обстрілів по українському Маріуполю. Про це полонений розповів у ході допиту, фрагмент якого викладено в Telegram-каналі Служби безпеки України, передають Патріоти України.

Полонений, зокрема, розповів, як розпочиналося вторгнення Росії в Україну 24 лютого. Він запевняє, що їм командування назвало навіть дату, коли Україна начебто збиралася напасти на Росію. "23 числа отримали наказ про висадку на території України. 24 лютого висадилися. Аргументували це тим, що 26 лютого Україна мала напасти на нас. І що цією висадкою ми унеможливили напад", - розповідає він слідчим СБУ.

Співробітники СБУ констатують: у полоні окупант "різко" змінив своє ставлення. Уродженець Криму говорить СБУ, що нібито "не знав" куди вони їдуть і які саме об’єкти обстрілюють.

У березні, каже загарбник, їх повернули у місце дислокації. Тоді весь його взвод написав відмови від в участі у "спецоперації" Путіна в Україні. Однак рапорти окупантів командування начебто проігнорувало - і загарбників знову направили воювати.

"І вже після цього солдат, який "відмовився" продовжувати війну – здійснив по українському Маріуполю близько 400 мінометних обстрілів! І знову ж таки - "нічого не знав" про це", - констатують у СБУ після розмови з полоненим.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...