60 нових зразків техніки: З початку 2024 року арсенал ЗСУ поповнився майже вдвічі, - Міноборони


За два місяці цьогоріч було кодифіковано і допущено до експлуатації у ЗСУ майже вдвічі більше зразків вітчизняного та іноземного озброєння і військової техніки (ОВТ), ніж за аналогічний період торік. Про це 29 лютого поінформував заступник міністра оборони України, генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, передають Патріоти України.

Він зауважив, що серед нових зразків техніки — кілька засобів РЕБ, зокрема так звані "окопні" радіоелектронні засоби, які дозволяють ефективно протидіяти ворожим FPV-дронам.

Генерал зазначив, що тільки у лютому 2024 року було кодифіковано та допущено до експлуатації 60 зразків озброєння, а минулого року — лише 33. Також до експлуатації допустили шість зразків автомобільної і спеціальної техніки та 120-мм міномет українського виробництва.

"Крім того, у переліку новинок для ЗСУ — технічні засоби розмінування, елементи динамічного захисту для бронетехніки та боєприпаси для БПЛА", — йдеться у повідомленні Міноборони.

За інформацією заступника міністра, кодифікація, тобто допуск зразка озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НATO, дозволяє закуповувати його за кошти з держбюджету у виробників для підрозділів Сил оборони України.

Генерал Гаврилюк також звернув увагу, що зростає не лише загальна кількість зразків ОВТ, допущених до експлуатації у ЗСУ, а й кількість нових зразків зброї вітчизняної розробки та виробництва.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...