Адвокат Богуслаєва підтвердив, що його клієнт має російський паспорт

Адвокат президента АТ "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва підтвердив, що у нього дійсно є російський паспорт, а контракти щодо постачання двигунів, які потім опинилися в російських вертольотах, начебто дала добро держава. Про це повідомила журналістка "Української правди" з зали суду, передають Патріоти України.

Адвокат Богуслаєва, якого 24 жовтня взяли під варту, Ярослав Волинець сказав, що питання про можливе оскарження рішення суду він узгоджуватиме з клієнтом пізніше. Захисник додав, що він може коментуватувати лише ті епізоди, які розглядалися у засіданні.

"Як пояснив мій клієнт, то по першому епізоду - розмови були, але поставок не було. Другий епізод - підтвердили фактично і прокурори, що не відбулись поставки", - розповів адвокат.

Він сказав, що розмови першого епізоду нібито були про контракти, які укладені раніше: "Травневі та березневі розмови - про контракт 2021 року, а основні контракти взагалі 2008 року. "Мотор-Січ" поставляє на Росію багато-багато років. Ця ж справа - часів війни вже".

Волинець наголосив, що у 2021 році, попри війну, добро на контракт дала "держава Україна в особі державних органів".

Він також наголосив, що слідчі нібито не надали доказів тому, що після поставки товару через "дружню для нас країну" - були перенаправлені в Росію.

Також адвокат підтвердив наявність російського паспорта у клієнта, але зазначив, що не обговорював цю тему з ним. На уточнення про можливе лобіювання Богуслаєвим закону в РФ щодо заборони ЗМІ публікувати інформацію про держзакупівлі - адвокат зазначив, що не буде коментувати це, оскільки про це не йшлось на засіданні, як і розмови нібито Богуслаєва з представниками РФ про спроби постачання товару в Росію через різні країни.

Представники правоохоронних органів, які обізнані зі справою зазначили у коментарі ЗМІ, що слідство провело експертизу голосу, яка підтверджує, що на записах - голос Богуслаєва.

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...

Чому Путін намагається захопити невелике місто: У NYT розповіли, яке значення має Часів Яр

неділя, 28 квітень 2024, 17:56

Окупанти практично кинули всі свої сили на захоплення міста, що знаходиться на вершині пагорба, - Часового Яру. У Кремлі не зважають на кількість ліквідованих солдатів і знищену військову техніку. Путін планує захопити місто до того, як на фронт прибуд...