Акела промахнувся: Російські еліти розуміють, що Путін програє, і думають про життя без диктатора, - The Economist

Російські еліти починають розуміти, що напад Росії на Україну був помилкою, та починають обговорювати, як їм доведеться жити без диктатора Путіна. Про це пише видання The Economist, передають Патріоти України.

Журналісти відомого журналу за допомогою російських аналітиків та своїх джерел серед російських еліт спробували проаналізувати, що відбувається у Кремлі.

Російські еліти - бізнесмени та політики - починають розуміти, що війна Росії проти України була помилкою Путіна. І чим активніше просувається українська армія, тим більше розчарування серед російської верхівки. Якщо раніше можновладці не дозволяли собі навіть подумати про те, що Росія може бути без Путіна, то вже зараз відбуваються такі розмови.

Еліти спостерігають, як наступають ЗСУ, з РФ тікають розумні люди, а Захід не повівся на енергетичний та ядерний шантаж Росії. Через це в бік Путіна все частіше лунають прокльони.

Видання наголошує, що це не означає, що Путіна найближчим часом усунуть від влади, проте там вважають, що в Росії починається найбурхливіший період пострадянської історії. А західні уряди починають хвилюватися, що ситуація в РФ може бути некерованою.

Російський політолог Кирило Рогов зазначає, що Путін за всі роки свого правління ще ніколи не був так близько до поразки. "Зараз він планує та здійснює операції, які провалюються на очах", - каже Рогов.

Видання наголошує, що більшість російських еліт не вірила, що Путін почне повномасштабну війну проти України, проте там згодом почали себе переконувати, що "Путін не може програти". The Economist наголошує, що серед російських еліт почалося масове пияцтво, через що Путін навіть робив їм зауваження.

Зараз еліти в Кремлі розчаровані мобілізацією, адже через це із країни тікають освічені люди, а задум Путіна перетворити війну проти України у "Велику вітчизняну" не увінчався успіхами. Також зараз санкції все відчутніше позначаються на російській економіці.

Видання вважає, що Путін програє війну, проте не може її закінчити, оскільки зазнає принижень. The Economist наголошує, що поразка РФ у війні може призвести до падіння путінського режиму. Політолог Аббас Галямов, який раніше працював у Кремлі, вважає, що еліти можуть почати шукати того, хто буде керувати державою після Путіна.

Війна Росії проти України

24 лютого російська окупаційна армія почала повномасштабний наступ на територію України. Російський диктатор Путін того ж дня записав своє звернення, в якому оголосив про "денацифікацію" та "демілітаризацію" України. У бік нашої держави того ж дня полетіли ракети.

Проте окупаційна армія спочатку провалила свій наступ на півночі держави, через що ганебно тікала з території України. Наразі вдалося частково звільнити Харківщину, Херсонщину, Донеччину та Луганщину. Українські захисники продовжують очищувати Україну від окупантів.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...