Активно підтримував війну проти України: Призначений окупантами в Ізюмі "головний лікар" втік до Росії (фото)

72-річний чоловік добровільно обійняв посаду головного лікаря в медичному закладі в місті Ізюм після початку повномасштабної війни Росії проти України. Колаборанту заочно повідомили про підозру. Відповідну інформацію опублікував відділ комунікації поліції Харківської області, передають Патріоти України.

"Свою діяльність з окупантами зловмисник почав ще на початку квітня. Він активно підтримував збройну агресію Росії проти України. Напередодні звільнення міста Ізюм втік до країни-агресора", — розповіли поліцейські.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від пʼяти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади строком від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

18 жовтня слідчі заочно повідомили чоловікові про підозру у скоєнні злочину.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...