Американці дотисли? Андрій Богдан подав у відставку, - ЗМІ (доповнено)

Ще пару днів тому "сірий кардинал" з Банкової публічно виживав Кличка з посади мера Києва, котрий має потужні зв'язки з особистим адвокатом Дональда Трампа, Джуліані, який кілька тижнів тому наполегливо радив Зеленському позбутись від юриста Коломоського

Андрій Богдан написав заяву на звільнення з посади голови Офісу Президента України. Про це повідомили зразу кілька українських видань з посиланням на власні джерела, зазначають Патріоти України. Сам Богдан заявив, що не коментує цю інформацію.

Від зими – з початку президентської кампанії Володимира Зеленського Богдан став його юридичним радником. А, коли Зеленський переміг на виборах і 21 травня офіційно вступив на посаду президента, то своїм указом призначив Богдана главою Адміністрації Президента, яку згодом перейменував на Офіс Президента.

Відзначимо, що досвідчений юрист пан Богдан склав заяву в дуже незвичній, якщо не відверто образливій формі: "Прошу звільнити мене з займаної посади за власним бажанням за власним бажанням..."

"Заяву подано президенту в четвер", - сказав співрозмовник агентства "Інтерфакс-Україна" джерело в ОП.

Заява Богдана про відставку

Що відомо про Андрія Богдана

Уродженець Львова, юрист за освітою. Працював в адвокатській компанії "Правіс" і помічником судді Київського апеляційного суду. У 2004 році став партнером в адвокатській фірмі "Пукшин і партнери". У 2007 – керівним партнером адвокатської фірми "Юридичні радники".

Того ж року Богдан балотувався до Верховної Ради за списками блоку "Наша Україна - Народна самооборона". Вдруге до парламенту балотувався в 2014 році – уже за списками партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Був №74 у списку, але партія скасувала реєстрацію Богдана як кандидата.

У 2007-2010 роках Богдан працював заступником міністра юстиції України, потім – заступником міністра Кабінету міністрів, урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики, був позаштатним радником бізнесмена Ігоря Коломойського, який очолював Дніпропетровщину. Потім працював у Коломойського юристом.

Ставши головою Адміністрації Президента, Богдан заявив, що отримав цю посаду, оскільки має великий досвід бюрократичної і юридичної роботи, але готовий "хоч завтра" піти з цього посту. При цьому Богдан зазначав, що "дуже не хотів" йти працювати в АП: "Там дуже складна обстановка, дуже складні люди, і виходячи звідти пізно ввечері, у тебе дуже болить голова і кожен ковток свіжого повітря – це радість".

Нагадаємо напередодні Віталій Кличко неочікувано для багатьох злітав у США де мав зустріч зі старим приятелем, особистим адвокатом Трампа, Руді Джуліані. 1 серпня міський голова Києва звернувся до НАБУ з приводу заяви Богдана про хабар, а відомий аналітик написав, чому спроба спроба зняти Кличко може коштувати Богдану посади.

Все це відбувається на фоні підготовки дуже потрібного Україні і новообраній адміністрації побачення Дональда Трампа з Володимиром Зеленським.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...