"Андрюха Богдан, я с ним общаюсь": Журналісти виявили зв'язок між скандальним суддею та екс-главою ОПУ

Павло Вовк хвалився спілкуванням з Андрієм Богданом ще напередодні першого туру президентських виборів.

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк, якого оголосили в розшук, міг спілкуватися з колишнім Головою Офісу президента Андрієм Богданом. Як повідомляє «Слідство.Інфо», про це свідчать записи, зроблені в кабінеті Вовка під час президентських виборів в 2019 році, передають Патріоти України.

Журналісти отримали з власних джерел аудіозаписи, які стали основою для фільму «Дорадча кімната». На підставі плівок робиться висновок, що після інавгурації Зеленського в травні 2019 року Вовк, ймовірно, навідувався до Адміністрації президента.

Записи зроблені детективами Національного антикорупційного бюро в кабінеті голови суду. Вони свідчать, що Павло Вовк хвалився спілкуванням з Андрієм Богданом ще напередодні першого туру президентських виборів. «Андрюха Богдан, я с ним общаюсь, он заместитель председателя штаба. Говорит, что „Зеленому“ (можливо Зеленському. — Ред.) уже предлагали космические… Он сказал — пошли на **й … », — сказав Вовк співрозмовнику, розповідаючи про спілкування з Богданом в березні 2019 року.

А після першого туру виборів Павло Вовк по телефону просив члена команди Зеленського на ім'я Андрій влаштувати свого знайомого в цю команду. «Слушай, я знаю, что тебя эти выборы уже колбасят. Но, смотри, я не могу не спросить, потому что меня человек [попросил] … Ахаха, ну вот, спрашиваю. Колесниченко. Он имеет хозяйство, бизнес в Кировоградской области. Увидел, что вы победили, говорит: „Бл ** ь, я им хочу помогать на второй тур“. Округ 101-й. Он говорит: „Может, там меня кто-то уполномочит, а я здесь начну людей поднимать, агитировать?“ В 101-м округе в Кировограде (Кропивницьком. — Ред.) „Зеленый“ взял меньше», — говорить на плівках в телефонній розмові голос, схожий на Вовка.

«Ахаха, хорошо. Тогда скажи мне, ему тебя набрать, или вы состыкуетесь с кировоградским лидером? … Все, я тебя услышал. Спасибо, давай!», — завершив розмову голова суду.

Ще один телефонний діалог Павла Вовка свідчить про його візит до Адміністрації президента. Розмова відбулася в травні 2019 року, через тиждень після інавгурації Зеленського. "Ты же теперь у нас более занят — скажи, я под тебя подстроюсь. Если сегодня — это сейчас есть окно, если завтра — то в любое время…» — говорив Вовк. Пізніше він уточнює: «А заезжать со стороны улицы Институтской-Банковой? … Давай тогда через Лютеранскую, 27−29 … Я тогда поехал».

Зазначається, що заїзд за адресою «Лютеранська, 27-29» - це через бічні ворота, якими користуються ті, хто хоче потрапити до президента непоміченим. Андрій Богдан і Павло Вовк відмовилися давати інтерв'ю виданню «Слідство.Інфо». В Офісі президента також не відповіли журналістам на запитання про мету візиту судді на Банкову.

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...