Апетити агресора зростають: Експерт пояснив, чому Путін і Зеленський мають зустрітися якнайшвидше

Чим швидше зустрінуться Володимир Зеленський і Володимир Путін, тим краще. Президент України хоче робити конкретні кроки щодо розв’язання збройного конфлікту на Донбасі. Але потрібно зрозуміти один важливий момент. Таку думку висловив дипломат, експерт "Майдану закордонних справ" Олександр Хара, передають Патріоти України.

"З Путіним неможливо домовлятися. Росія – держава, де домовленості працюють до того моменту, коли хтось може їх гарантувати. У нашому випадку – хтось ззовні. Але в нас немає ядерної зброї, зброї для стримування, яка б гарантувала нам, що Путін не продовжуватиме війну. Ми не члени НАТО і ЄС. Тому всі гарантії – "фількіна грамота", – підкреслює Олександр Хара.

На переконання дипломата, зустріч Зеленського і Путіна, яка повинна відбутися в рамках нормандського формату, не буде результативною. З одного боку, в Зеленського не так багато простору для маневру і компромісів із Росією. З іншого, апетити Росії зростають. Путін відчуває, що зараз ситуація на міжнародній арені більш сприятлива.

"Занадто завищені ультиматуми з боку Кремля не змінилися за п’ять років війни. Нема причин, чому Путін зараз щось змінюватиме. Хоча є позитиви з боку президента Зеленського – обмін полоненими, зниження інтенсивності обстрілів у пунктах розведення військ. Але немає можливостей для швидкого повернення Донбасу і Криму на прийнятних для нас умовах", – вважає Хара.

Нормандський формат – формат переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Учасники цих переговорів – Німеччина, Франція, Росія, Україна. Перемовини можуть відбуватися на рівні голів держав і на рівні міністрів або представників МЗС. Востаннє переговори "нормандської четвірки" відбулися у 2016 році. Потім Путін відмовлявся від участі.

Джерело: 24 канал

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...