Атакуватимуть Україну: РФ отримала нову парті дронів-камікадзе з Ірану, - ISW

Той факт, що Росія знову почала активно використовувати дрони-камікадзе Shahed-136, може говорити, що вона отримала нову партію цих БПЛА від Ірану. Такого висновку дійшли аналітики з американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

У новому звіті йдеться, що атаки російських дронів-камікадзе пролунали за серією масованих ракетних ударів по критично важливій інфраструктурі України 29 грудня. Повідомляється, що під час останньої атаки окупанти запустили 23 БПЛА, більшість із яких були саме Shahed-136.

Аналітики пишуть, що РФ використовує дрони куди активніше:

  • 39 дронів за останні два дні
  • 30 безпілотників Shahed 131 та -136 у ніч з 18 на 19 грудня
  • 13 безпілотників Shahed-136 14 грудня

Це може вказувати на те, що російські сили накопичили більше безпілотників іранського виробництва, або Росія отримала нову партію від Ірану.

"Українські ППО нещодавно довели свою високу ефективність у знищенні безпілотників "Shahed", а використання цих систем російськими військовими для атак на цивільні об'єкти в тилу України має дедалі меншу результативність", — сказано в повідомленні.

Enfant terrible Європи: Орбан вимагає, щоб призначені Євросоюзом Україні гроші віддали Угорщині

неділя, 28 квітень 2024, 9:05

Економіка Угорщини потерпає від корупційної та авторитарної влади. Однак рятувати її мають, на думку тих, хто розвів цей бардак, має ЄС. Ппоросійський прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що гроші ЄС, які надають Україні, насправді мають дава...

"Весь світ має пам'ятати": Кулеба розповів, що може змусити Путіна відступити і припинити війну

неділя, 28 квітень 2024, 8:56

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав російського президента-диктатора Володимира Путіна "політичною твариною, яка вміє відчувати страх". Про це він розповів в ефірі CNN 27 квітня, в інтерв'ю журналістці Крістіан Аманпур, передають П...