"Бачать" навіть кулі снайпера: Литва закупила для України унікальні радари

Литва закупила для України 16 сучасних радарів, які "бачать" навіть кулі снайпера, передають Патріоти України.

Як повідомляє Delfi, радари придбані на зібрані литовцями пожертвування. Зазначається, що під час акції "Раделаем" (Radarom) було зібрано 14 млн євро. На цю суму куплять не 14, як передбачалося раніше, а 16 радарів. Засновник організації Blue Yellow Джон Оман сказав, що придбані радари партіями надсилатимуть до Литви, пізніше їх перевезуть в Україну.

За словами Омана, це найсучасніші радари, які на наразі використовують у світі, вони "бачать" навіть кулі снайпера. Українці вже вчаться користуватися радарами. У Каунас (Литва) приїхали 14 українських військових, сьогодні почалися 4-денні курси. У Литві будуть вчитися й інші українські військові, але їх точна кількість не вказується.

Допомога Україні від Литви

Як відомо, від початку повномасштабної війни Литва засуджує російську агресію та надає різноманітну допомогу Україні. Крім того, вони були одними з тих, хто закрив в'їзд для росіян.

Восени у Міністерстві закордонних справ Литви закликали союзників по НАТО передати ЗСУ більше танків для протистояння російським військам.

Долучилися до допомоги Україні і звичайні литовці - вони зібрали гроші на три морські безпілотники, які назвали Peace Дець, Peace Да й Peace Дюк.

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...