"Банкова перетворилася на генератор випадкових рішень": Хто може змінити Шмигаля в кріслі прем'єра

Головна проблема - при прийнятті рішень президент все більше орієнтується не на суспільні очікування, а на суто симпатії свого найближчого оточення.

Денис Шмигаль. Фото: Високий замок.

В Офісі президента України підшукують заміну для нинішнього прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, якого було призначено на цю посаду півроку тому. ЗМІ стали відомі прізвища трьох політиків, які за останніх кілька днів були на співбесіді у Зеленського, передають Патріоти України.

Серед відвідувачів президента помітили колишнього нардепа, екс-главу Одеської ОДА часів президентства Петра Порошенка Ігоря Палицю - одного з найближчих соратників і бізнес-компаньйонів олігарха Ігоря Коломойського. Він - об'єктивно найсильніша кандидатура і здатний самостійно зібрати голоси депутатів під себе і новий Кабмін.

При цьому експерти говорять, що призначення Палиці рівнозначне призначенню прем'єр-міністром Коломойського, що буде вкрай негативно сприйнято як нашими західними партнерами, так і українським суспільством. У разі призначення Палиці урядовий квартал опиниться в зоні постійної політичної турбулентності.

Проти цього призначення яро виступає глава ОПУ Андрій Єрмак, який пропонує свого кандидата - нинішнього голову Чернігівської ОДА Андрія Прокопенка. Втім, у малодосвідченого колишнього політтехнолога з Києва ще менше досвіду державної служби, ніж у Шмигаля.

Третім претендентом називають віце-прем'єр-міністра, міністра з питань тимчасово окупованих територій Олексія Рєзнікова. Незважаючи на певні зрушення в мирному врегулюванні (зокрема, в питанні перемир'я), віце-прем'єру не вдалося змінити роботу ТКГ, яка зараз, по суті, крім скандалів ні чим не відзначилася.

Його призначення стало б позитивним сигналом для деяких груп впливу. З іншого боку, у нього немає відповідного управлінського досвіду і розуміння економічних процесів. Поки експерти не можуть спрогнозувати, хто саме стане новим прем'єром.

"Банкова перетворилася на генератор випадкових рішень. І це стосується всього: і висунення абсолютно слабких кандидатів на вибори, і призначення, яким немає логічного пояснення", - поскаржився нардеп зі "Слуги народу". І головна проблема - при прийнятті рішень президент все більше орієнтується не на суспільні очікування, а на суто симпатії свого найближчого оточення.

Джерело: Апостроф

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...