"Бажаю кращого майбутнього і гармонії із сусідами": Блінкен потролив Путіна і привітав народ із "днем Росії"

Держсекретар США Ентоні Блінкен у неділю, 12 червня, у День Росії побажав громадянам країни-агресора кращого майбутнього в гармонії зі своїми сусідами, якого позбавляє їх влада своїми незаконними та руйнівними діями стосовно України. Відповідну заяву Блінкена розмістили на офіційному сайті Держдепартаменту США, передають Патріоти України.

"Уряд Росії намагається тримати своїх громадян у невідінні щодо звірств, які він чинить проти народу України", - вважає він.

За словами голови Держдепартаменту США, у сучасній російській реальності російська влада посилила репресії проти росіян та незалежних ЗМІ. "Занадто багато російських громадян перебувають за ґратами за "злочин" - говорити владі правду", - уточнив він.

Війна, яку розв'язала Росія, залишила її громадян у міжнародній ізоляції та продовжує позбавляти російських громадян можливості будувати краще та мирне майбутнє. Блінкен підкреслив, що ізоляція – це результат низки рішень, ухвалених Кремлем. Держсекретар США також додав, що жителі країни-терориста "все ще прагнуть свободи та гідного життя з ризиком для себе".

Водночас він нагадав, що цього дня 1990 року РФ зробила важливий крок до прагнення росіян до свободи та демократії, зробивши країну відкритою для інших країн. "Громадяни Росії, як і люди у всьому світі, заслуговують на те, щоб жити без репресій і мати можливість користуватися своїми правами людини та основними свободами, не побоюючись відплати", - резюмував Блінкен.

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...