Берлусконі назвав Путіна "людиною миру" і розповів про обставини, за яких можуть відбутися переговори України та РФ

Колишній прем'єр Італії та лідер партії Forza Italia Сільвіо Берлусконі вважає, що президент України Володимир Зеленський може піти на переговори з Росією, коли на зброю вже розраховувати не можна буде, а Захід пообіцяє гроші на відбудову зруйнованих міст. Про це він сказав в інтерв'ю італійському журналісту Бруно Веспі, повідомляють Патріоти України із посиланням на ANSA.

На запитання, чи можна досягти мирних переговорів у війні Росії проти України, Берлусконі відповів: «можливо». «Тільки якщо в якийсь момент Україна зрозуміє, що більше не може розраховувати на зброю і допомогу, і якщо натомість Захід пообіцяє надати їй сотні мільярдів доларів на відбудову зруйнованих війною міст. У такому випадку Зеленський, можливо, погодиться сісти за стіл переговорів», — заявив політик.

Він каже, що Італія не може не підтримувати разом із Заходом таку вільну і демократичну країну, як Україна. Водночас Берлусконі називає російського диктатора Володимира Путіна «людиною миру». Він розповів, що намагався двічі йому зателефонувати на початку повномасштабної війни, але безуспішно.

Також Берлусконі стверджує, що пожартував, коли розповів на зустрічі з однопартійцями, що обмінявся із Путіним подарунками з алкогольними напоями.

Раніше видання LaPresse повідомило, Берлусконі казав, що «відновив відносини» з главою Кремля після того, як той відправив йому на день народження ящик горілки. Також видання оприлюднило аудіозапис, де італійський політик звинувачував у початку війни Росії проти України Зеленського, який, за його словами, «потроїв атаки» на терористичні організації «Л/ДНР».

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...