Безневинні жертви окупантів: В Чорному морі через військову агресію РФ загинули тисячі дельфінів

В Чорному морі через військову агресію РФ вже загинуло не менш 5 тисяч дельфінів. Про це повідомив доктор біологічних наук, співробітник національного природного парку "Тузлівські лимани" (Одеська обл.) Іван Русєв у Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, через повномасштабне військове вторгнення РФ в Україну на території кількох країн загинуло дуже багато дельфінів, зокрема рідкісні та занесені до Червоної книги Міжнародного союзу охорони природи. Він додав, що вчора винесло на узбережжя нацпарку азовку і білобочку, та на одеській пляж - білобочку.

"По нашим оцінкам, загальна кількість загиблих дельфінів трьох видів у Чорному морі через військові дії становить, за найнижчими нашими оцінками, щонайменше 5 тис. особин за період війни 2022 року. До того ще і слід додати той факт, що море викидує на берег не більше 5% від всіх загиблих тварин", - стверджує Русєв. Решта 95% загиблих тварин йде на дно моря, тому їх неможливо зареєструвати.

"Вони недоступні для виявлення та підрахунку з берега, тому ми вважаємо, що за часи війни російських варварів проти України, вже загинуло, імовірно, десятки тисяч дельфінів", - вважає вчений.

Фото Дельфіни 30 липня 2022

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...