Більше ніж у 3469 разів перевищує прожитковий мінімум: Суддя Вищого адмінсуду приховала у декларації майно майже на 8 млн грн

Судді Вищого адміністративного суду України повідомили про підозру в умисному внесенні свідомо неправдивих відомостей до декларації. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Telegram, передають Патріоти України.

Зазначається, що судді ВАСУ інкриміновано вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України. Оскільки місцеперебування судді не встановлено, про підозру їй повідомлено у порядку ст. 135 ст. 278 КПК України.

За даними НАБУ та СБУ, суддя у декларації за 2020 рік не вказала відомості про дві земельні ділянки у передмісті Києва та розміщені на цих ділянках об'єкти незавершеного будівництва, якими вона користувалася спільно зі своїм чоловіком протягом року.

Ринкова вартість об'єктів незавершеного будівництва, придатних до проживання, становить понад 4 млн. гривень та 1,8 млн. гривень відповідно, а вартість земельних ділянок у сукупності — майже 2 млн. гривень, стверджує слідство.

«З огляду на це загальна сума незадекларованих відомостей становить близько 7,8 млн гривень, що більш ніж у 3469 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб», — йдеться у повідомленні.

Кримінальну статтю уточнювати не схотіли: Росія оголосила Зеленського в розшук

субота, 4 травень 2024, 16:53

Міністерство внутрішніх справ РФ оголосило президента України Володимира Зеленського в розшук. Про це повідомляють російські пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС та публікують відповідний скріншот з бази МВС РФ, передають Патріоти України. Заз...

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...