Більшість - з Німеччини, США і Японії: Подоляк розповів, які міжнародні компанії залишилися в РФ

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну тільки 9% світових компаній покинули ринок Росії. Переважна більшість відомих брендів продовжують фінансувати російський бюджет. Про це заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк, передають Патріоти України.

"Грані лицемірства. Майже рік війни. І тільки 9% з майже півтори тисячі світових компаній покинули ринок РФ", – констатував він.

За словами Подоляка, серед іноземних компаній, що залишаються в Росії, більшість - з Німеччини (19,5%), США (12,4%) і Японії (7%). Серед інших в країні залишаються METRO, Leroy Merlin, Auchan, Nestle, Unilever, Procter & Gamble, Siemens, Pfizer, Philip Morris, Bayer, Acer, Alibaba, CloudFlare, Societe Generale, Credit Suisse, Lenovo, Asus, Cersanit і т.ін.

Радник голови ОП зазначив, що іноземні компанії не просто залишаються в Росії, а платять податки в її бюджет і тим самим фінансують війну. "Працюючи в РФ, міжнародні компанії сплачують до російського держбюджету податки, які використовуються для виготовлення продукції оборонно-промислового комплексу. Загальна річна виручка цих 1200+ компаній в Росії - майже 290 мільярдів доларів. Це п'ята частина ВВП РФ", - підкреслив Подоляк.

Спецслужби Польщі виявили пристрої, які, ймовірно, призначені для прослуховування засідання уряду

вівторок, 7 травень 2024, 11:59

У Катовіце, де 7 травня мало відбутися засідання Ради міністрів Польщі, спецслужби знайшли і демонтували пристрої для підслуховування. Про це інформує Reuters, передають Патріоти України. Як зазначається, у вівторок, 7 травня, Рада міністрів Польщі зби...

"Неслась інформаційна хвиля": У ГУР сказали, чи існує загроза Україні з боку Придністров'я

вівторок, 7 травень 2024, 11:28

Для України наразі немає загрози з території невизнаного Придністров’я. Принаймні серйозної, якщо подивитись об'єктивно. Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону. Водноч...