"Біндєри не прайдут!": У Москві та Підмосков'ї вирубують ліси та нищать природні заповідники задля підготовки оборони російської столиці

Як повідомляє The Insider, у кількох районах Москви почали активно вирубувати ліси та західні зони для встановлення систем протиповітряної оборони. Влада збирається розмістити ППО серед житлових будинків.

За даними ЗМІ, вирубувати ліси у столиці Росії почали у кількох локаціях одразу. Зокрема військову техніку розмістили на полях Тимірязівської академії.

Майданчик у Тимірязівському районі на півночі Москви став першим у межах міста, де з'явилися комплекси ППО. Там встановили зенітно-ракетні системи С-400. Поля Тимірязівської академії оточені житловою забудовою. До найближчого будинку лише 200 метрів.



Також ППО встановили у парку-заповіднику "Лосиний острів" на північному сході Москви. Вікна житлового комплексу, розташованого поруч, виходять прямо на військовий об'єкт. Відстань між ЗРК С-400 та будинками приблизно 200 метрів.

Крім того, територія парку відноситься до природної території, що особливо охороняється. Законодавство РФ забороняє вирубування лісу у цьому районі.


Однак один з найбільших майданчиків для ППО підготували прямо на лівому березі Москви-ріки в мікрорайоні Кур'яново. Там знищили лісосмугу площею близько 100 гектарів між річкою та парканом очисних споруд. Протяжність лісової смуги становила понад 2 км.

За інформацією видання, тут буде розташовано 10 майданчиків, які займуть 55 гектарів.

"Парадоксально, але найбільш таємне будівництво в Москві ведеться в чи не самому доступному для огляду місці - прямо навпроти оглядового майданчика в Коломенському, де встановлена підзорна труба для туристів. Будівництво практично не охороняється. Паркан і інформаційний щит розташовані тільки на одній ділянці в південній частині" , - йдеться у матеріалі.

При цьому біля цієї зони знаходиться церква Вознесіння, яка включена до переліку пам'яток всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Ще одна локацією для ППО у Москві з'явиться в Ізмайлівському лісопарку. Там уже почали вирубувати дерева, лише за 500 метрів від станції метро "Ізмайлівська".

Цікаво, що в Новій Москві ППО розмістили на найбільшому в Європі сміттєзвалищі - полігоні "Салар'єво". Побачити військову техніку там можна із верхніх поверхів багатоповерхівок. На сміттєзвалищі росіяни розмістили "Бук" та "Тор".

Нагадаємо, раніше установки "Панцир-С1" були помічені у центрі Москви. Їх встановили на дахах адміністративних будівель.

Також ППО помітили біля резиденції Путіна у Ново-Огарьові під Москвою.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...