"Бояться бунту матерів": У МВС розповіли, в обміні яких полонених найбільше зацікавлена Росія

Українські воїни з Маріуполя вийшли з території заводу "Азовсталь" під гарантії, що згодом їх обміняють на російських військовопінних. Однак Росія зараз зацікавлена у поверненні не всіх полонених, а офіцерів та солдатів строкової служби. Їх Кремль прагне повернути, щоб не допустити бунту серед російських матерів. Про це у коментарі 24 каналу заявив радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смирнов, передають Патріоти України.

"Я переконаний, що їм (Росії. - Ред.) потрібні 2 категорії людей: умовні керівники, командири та строковики", - вважає радник міністра. На думку Смирнова, особливо сильно Кремль прагне забрати солдатів строкової служби, що потрапили в полон, яких, як запевняв неодноразово президент РФ Володимир Путін, на війні в Україні "немає" - але яких насправді в російських окупаційних підрозділах дуже багато.

Причина подібного прагнення повернути в РФ солдатів полягає не в занепокоєнні російського керівництва щодо їхньої долі, а у прагненні уникнути масових бунтів матерів і родичів солдатів строкової служби.

"Ми бачимо, як Росія реагує на це. Навіть на початках різних фаз війни було проведено непублічні обміни. Повірте, за строковиків вони віддавали дуже багато наших солдатів і не тільки. За них вони готові віддати будь-кого", – переконаний Смирнов.

Радник міністра МВС висловив сподівання, що найближчим часом вдасться обміняти всіх українських полонених воїнів. Нагадаємо, після початку широкомасштабного вторгнення РФ Україна і Росія провела десять обмінів полоненими, завдяки яким додому повернулося майже чотириста українців.

Зараз величезні надії покладаються на те, що один із найближчих обмінів може допомогти повернути додому захисників із "Азовсталі". Вони вийшли з території заводу із гарантією, що їх згодом обміняють на російських полонених.

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...