Бояться контрнаступу ЗСУ? Експерт пояснив, для чого Путін зібрав сотні одиниць авіації біля кордону з Україною

Росія стягнула до кордону України понад 400 бойових літаків і 360 вертольотів, аби бути готовою до можливого контрнаступу ЗСУ на усій лінії фронту. Експерт Іван Ступак виключає сценарій, що Росія готується завдати одномоментного ракетного удару по Україні. Про це 24 каналу розповів колишній співробітник СБУ, експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак, передають Патріоти України.

"Це не буде одноразовою атакою, як іспанської Армади. Так вони можуть самі себе перестріляти, не розуміючи де свої, а де – чужі. Може відбутися все, що завгодно, в тому числі й зіткнення літаків у повітрі", – сказав Ступак. Він пояснив, Росія не зможе здійснити атаку з повітря без проведення десантних операцій, яких знищили у березні під Києвом.

"Домінування в повітрі – це одна справа, але жодна війна не вигравалася виключно домінуванням у повітрі, тому що треба ще наземна операція. Але десантних військ у Росії майже не існує й немає такої категорії. Їх переважно знищили у Гостомелі, Василькові та інших регіонах України", – зауважив ексспівробітник СБУ.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...